Chia magról, amit tudni kell

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy a 21. század egyik kedvenc szuperéleteként nevezhetjük meg a Chia magot, melyet a legnagyobb ételspecialisták is csak ajánlani tudnak kicsik és nagyok számára egyaránt.

[wp_ad_camp_1]

A chia mag legfőbb jellemzője, hogy apró leginkább mákszemre hasonlító magvacska, amely számtalan jótékony hatással rendelkeznek. Különösebb íze nincs, a nedvesség hatására zselés állagúvá válik. Mára már számos tudományos alátámasztással rendelkezik, mi szerint a szív egészségét, az emésztést, illetve az immunrendszert is támogatja. A fogyasztása nagyon ajánlott a cukorbetegek részére ugyanis javítja a vérnyomást, és emeli a hasznos koleszterin szintet, miközben a csökkenti a teljes, illetve az LDL rossz koleszterin szintet. Továbbá még a triglicerid szintjét is csökkenti. Ennek köszönhetően pedig igazán jótékonyan hatnak a szívünk zavartalan működésére. Meg kell még említeni, hogy nagyon magas az Omega 3 zsírsav tartalma, melyek szinten hasznosak lehetnek a szív működésére. Ez mellett még számos hasznos vitaminokat tartalmaz, melyek fontos szerepet játszanak az immunrendszerünk megerősítésében. A vitaminok mellett tartalmazz még ásványi anyagokat, nyomelemeket, illetve még antioxidánsokat is.

Chia mag

Chia mag

A Chia magban található értékes összetevők segítenek a szervezetünk regenerálódásában és ez mellett még tápláló hatásúak is egyben. Továbbá azt is fontos megemlíteni, hogy az egészségünk megőrzése szempontjából szintén fontos, ugyanis szerepet játszik a jól működő emésztésben, illetve anyagcserében.  Illetve ebben az apró kis magvacskákban található ásványi anyagok nagyon fontos szerepet töltenek be, a vörösvérsejtek termelődésében, a csontok mineralizációjában, valamint a szív és a vázizmok termelékenységének a szabályozásában.