Ciprus legszebb helyei

Ciprus szigete Törökországról délre, a Földközi-tenger közepén található. A szigeten keverednek a kultúrák, hiszen a földrajzilag Ázsiához köthető, viszont egyértelmű kapcsolatban áll Európával.  Ciprus meleg időjárásáról és festői tengerpartjairól híres, viszont ez nem minden. A szigeten találhat történelmi falvakat, ősi romokat, valamint gyönyörű hegyeket is.

[wp_ad_camp_1]

Az első hely, amit mindenképpen érdemes fellátogatni az Paphos. Paphos a sziget délnyugati csúcsán terül el, és Aphrodité szülővárosának nevezik. A mai Paphos két részből áll, az alsó része Kato Paphos, és itt található meg a legtöbb szálloda és régészeti nevezetesség. A felső rész a kereskedelmi terület, ahol az üzletek és éttermek találhatóak. Paphos legfőbb látnivalói közé tartoznak a romok, például nem érdemes kihagyni a Dionüszosz Házának nevezett romot. Limassolba is megéri elmenni ha Cipruson járunk, és a főváros után ez a legnagyobb város Cipruson. Ez egy hatalmas tengeri kikötő és az évek alatt jelentős turisztikai célponttá vált a napsütés és a jó homok miatt. A Limassol Kastély kihagyhatatlan látnivaló mindenki számára aki odautazik, és az Old Town is egy olyan városrész, ahol jól el lehet tölteni az időt.

Ciprus

Ciprus

Ayia Napa kötelező azok számára, akik az éjszakai élet miatt utaztak ide. A hely tele van bárral és klubbal, amelyek mind hajnalig nyitva vannak. Ez az a hely ahol mindig élő zene van, és a hangulat is nagyon fiatalos. Napközben pedig érdemes elmenni a Nissi partra, valamint a görög öbölbe is. Egy kis történelemért és helyi kultúráért sem kell messze menni, csak látogassa fel az Ayia Napa kolostort, valamint a Thalassa múzeumot. A sziget délnyugati részén terül el a hatalmas Troodos-hegység, ami az egyik legjobb hely Cipruson arra, hogy a szabadtéren kapcsolódjon ki. Itt több túrázási lehetőség is van, valamint biciklit is bátran lehet bérelni, és azzal körbebiciklizni a területet.