Csomagküldés bosszúság nélkül

Vajon az Ön ismerősei szeretnek törött poharakat kapni? Esetleg egy fületlen csészét? Egy letört fejű szobrot? Ha egyiket sem, akkor Önnek is tudnia érdemes, melyek a csomagküldés legfőbb szabályai.

[wp_ad_camp_1]

A csomagküldés néha bosszúságot okoz, de szinte mindig mi magunk vagyunk a ludasak. A futárszolgálatok csak akkor veszik át a küldeményt, ha az megfelel az alapvető szabályoknak. Ezt jó tudnunk, hiszen így szükségtelen köröktől kímélhetjük meg magunkat.

A csomagküldés során a legtöbbször a csomagolás módját hibázzuk el. A szabályok egyszerűek és világosak; küldemény csakis lezárt és sérülésmentes csomagolásban küldhető; ez lehet egy lezárt papírtasak, egy kartondoboz vagy valamilyen zárt fólia. Nem lehet viszont utazótáska, zsák vagy bármi más, ami nyitható és zárható. Fontos tudnunk ezeket és sokkal jobban járunk, mintha a feladás során mérgelődni és zsörtölődni kezdünk.

Csomagküldés

Csomagküldés

Tudnunk kell azt is, hogy szinte bármi szállítható a futárszolgálat igénybevételével, de a futárnak azt el kell bírnia. Irreálisan nehéz tárgyak ilyen módon nem küldhetők. Természetesen az illegális tárgyak szállítása sem lehetséges a csomagküldő szolgáltatások igénybevételével. Nem szállítható semmilyen kábítószer, fegyver vagy veszélyes anyag.

A futárszolgálatok úgynevezett gyűjtőszállítást végeznek, illetve a küldemények gyakran utaznak futószalagon és több átrakodáson is keresztül mennek. Emiatt kiemelten fontos, hogy a csomagolás képes legyen megvédeni a csomag tartalmát a kisebb-nagyobb fizikai behatásokról és ütődésektől. Ha egy csomag tartalma kifejezetten érzékeny a vízre és a párára, akkor vízhatlan fóliázás is szükséges. Természetesen a törékeny tárgyakat tartalmazó csomagok esetében ezt jelezhetjük a feladás során, így az ilyen küldemények kiemelt figyelmet kapnak.