Egészséged érdekében válaszd a természetes probiotikumokat!

A joghurt az egyik legismertebb természetes probiotikum forrás. A joghurtban megtalálhatóak a laktobaktériumok és bifidobaktériumok is. Ezek pedig hozzájárulnak a megfelelő bélműködéshez. Kutatások azt is bizonyítják, hogy ezek a baktérium törzsek megoldást nyújthatnak a tejcukor-érzékenység leküzdésére is. Ma már választhatunk olyan fajtát is, ami kifejezetten az emésztés harmonizálására szolgál.

[wp_ad_camp_1]

A savanyú káposzta a laktobaktériumok mellett egyéb értékes baktérium törzseket is tartalmaz. Érdemes tudni, hogy a pasztőrözetlen fajta sokkal több jótékony baktériumot tartalmaz. Szinte minden szupermarketben kapható változat átment a pasztörizálási kezelésen, így a segítő baktériumok jó részét elveszítette. A savanyú káposzta természetesen vitaminokkal is tele van, ezáltal pedig még hatékonyabb védelmet nyújt szervezetünk számára.

A savanyú uborka, itt is a természetesen erjesztett fajta, amelynél nem használtak ecetet, szintén sok probiotikumot tartalmaz. A tengeri sóban vagy a vízben savanyított uborka amellett, hogy a különféle húsételek kalóriaszegény kísérője, még rendkívül egészséges is.

Probiotikum

Probiotikum

A kefir, avagy a savanykás tejtermék a Kaukázusokból ered. Az ott élő emberek észrevették, hogy az általuk szállított tej buborékos itallá erjed. A sűrű és krémes, valamint ízletes kefir egészen egyedi probiotikum kombinációt kínál, sőt néhány hasznos gombafajtával is gazdagítja a bélflórát, ami által csak még egészségesebb.

A kovászos kenyér szintén jó választás, ha természetes probiotikumot keresel. Ha tehát legközelebb épp szendvicset készítesz, akkor figyelj arra, hogy ilyen kenyeret használj fel. A kovászos kenyér  jócskán tartalmaz probiotikumokat, amelyek nagyban segítik az emésztést. Természetesen akkor is érdemes ezt a kenyeret választanod, ha a teljes kiőrlésű változatok híve vagy, mivel a változatosság itt is fontos.