Egészséges masszázs a babák számára is

Egyre többet lehet hallani a babamasszázsról, ami számtalan jótékony hatással bír. Nemcsak a picik számára jelent örömet, de az anyára is nyugtatólag hat, hiszen gyermekét boldognak láthatja közben. A babamasszázsnak előnyei közül kiemelném, hogy fokozza a vérkeringést és az izmokat is erősíti. A masszázshoz nem szükséges semmilyen előképzettség, csak egy kis odafigyelés és törődés.

[wp_ad_camp_1]

Fontos, hogy a szobában mindig megfelelő legyen a hőmérséklet, hiszen a baba teste a masszázs alatt meztelen, továbbá minden alkalommal használjunk olajat ami segíti a könnyebb masszírozást, valamint csak nyugodt állapotban végezzük ezt a tevékenységet, mivel a baba megérzi ha stresszesek vagyunk és így a masszázs többet árt, mint használ.

Finom, körkörös mozdulatokkal haladjunk és egyenletesen masszírozzuk végig a baba egész testét, valamint közben folyamatosan figyeljük a baba reakcióit. A láb masszírozása esetében a csípőtől induljunk, majd finoman és lassan menjünk a boka felé. Különösen óvatosan kell bánni a pocakkal, tegyünk a kezünkre olajat, egyenletesen oszlassuk el, kenjük végig a babát a mellkasától az ágyékig. Itt a tenyerünket ne használjuk, csak az ujjainkat és inkább csak simogassuk a babát. A has masszírozása a baba emésztését is javíthatja, így különösen ajánlott a hasfájós babák esetén.

Babamasszázs

Babamasszázs

Ha a hassal végeztünk, akkor a háttal folytassuk a folyamatot, amelyet két részre osztva végezzünk. Itt ismét óvatosnak kell lennünk, tehát a gerincre és a csigolyákra soha ne fejtsünk ki nyomást, csakis nagyon finoman simogassuk a babát.

A gyakorlat sor igazán könnyedén elsajátítható és a baba-mama közötti kötődést is elősegíti. A masszázs során mesélhetünk a kicsinek, beszéljünk hozzá, bohóckodjunk, hiszen ez kifejezetten jótékonyan hat és néha hagyhatjuk az apukát is érvényesülni.