Egyszerű, de hatékony tippek a megrepedt szájszélhez

A hólyagok és a repedezett bőr bizonyosan nem szívesen látottak az életünkben. Rendkívül irritálóak, és megzavarják mindazt a kemény munkát, amelyet a csillogó, ragyogó bőr érdekében tettünk. Képzelje el, hogy ilyen repedéseket kap azokon a helyeken, ahol a bőr folyamatosan érintkezik egymással.

Érezte már ezt? Nos, az egyik ilyen hely a szánk sarka. Ennél az állapotnál az a bosszantó, hogy mivel a száj felső és alsó része folyamatosan érintkezik, időnként tompa tüskés fájdalmat okoz, és nehézséget okoz étkezés közben, beszélgetés közben. Sok esetben még akkor is fájdalmat okoz, ha elzsibbad a szánk. Ráadásul a repedések jól láthatóak a szánk sarkán, és ez biztosan nem mutat jól az arcunkon. Ez a nyál miatt fordul elő, amely a szájunk szélén csapdába esik. A gombák és a baktériumok elkezdenek szaporodni bennük, és ez okozza a bőrpír és a repedések kialakulását. Ez az állapot akkor is előfordulhat, ha szájszéleink állandóan nedvesek. Számos vény nélkül kapható gyógyszer létezik az ilyen tünetek kezelésére, de van néhány egyszerű, hatékony tipp is, amelyeket kipróbálhat a duzzanat és a fájdalom csökkentésére. Vegye figyelembe ezeket az egyszerű tippeket.

Ilyen esetekben használjon kókuszolajat, még akkor is, ha más gyógymódokat is kipróbált. A kókuszolaj nagy antimikrobiális tartalommal rendelkezik, és hatékonyan gátolja a kórokozók terjedését. Ezenkívül a kókuszolaj hasznos lehet az ilyen szájszél repedések okozta irritáció és szárazság csökkentésében. Ezenkívül hidratálja a régiót, és jelentősen csökkenti a fájdalmat. Vigyen fel egy kevés kókuszolajat az ujjbegyére, és finoman kenje el a fertőzött területre. Ne masszírozza azonban túl keményen.  Később mossa le a területet langyos vízzel. Használja naponta kétszer vagy háromszor, és egy héten belül látható változásokat tapasztalhat.