Ehetnek a kutyák pattogatott kukoricát?

Gyakori kérdés az állattartók körében, hogy azok mit ehetnek, és mit nem. Természetesen, minden állatra más vonatkozik, és nem lehet univerzális dolgokat kijelenteni, viszont vannak olyan általánosságok, ami alapján már el lehet indulni.

[wp_ad_camp_1]

Egyik ilyen általánosság, miszerint nem jó az állatoknak, hogyha olyan ételeket adunk nekik, amelyeket mi fogyasztunk, és nem természetesek. Sajnos ebbe a kategóriába már lassan majdnem minden besorolható, viszont elsősorban azokra a dolgokra kell gondolni, amelyeket akkor fogyasztunk, amikor nassolni szeretnénk valamit. Hogyha például kutyatulajdonosok vagyunk, és házikedvencünk velünk egy fedél alatt lakik, akkor elkerülhetetlen, hogy ne találkozzon ezekkel az ételekkel. Hogyha ez megtörtént, akkor már a mi feladatunk, hogy különbséget tegyünk: melyik számukra a káros, és melyik az, amelyet nyugodtan fogyaszthatnak. A kutyusok sajnos nem mindig tudják, hogy melyik étel a jók nekik, és beleesnek abba a hibába, hogy elfogyasztják, és ezután rosszul lesznek tőle. Ugyanez persze megfigyelhető az embereknél is, azonban ránk nincs aki vigyázzon.

A kutyusoknak szerencséjük van ezen a térten, hiszen a gazdijuk odafigyel arra, hogy mit, és hogyan táplálkoznak. Ezért is olyan fontos, hogy tisztába legyünk vele, hogy mit is vállalunk be, amikor örökbe fogadunk egy kutyát. Hogyha nincsen tapasztalatunk e téren, akkor az internet nagy segítségünkre lehet. Fontos, hogy amikor nassolunk, odafigyeljünk arra, hogy a kutya ne férhessen hozzá. Hogyha pedig meg szeretnénk osztani vele, mindenképpen nézzünk utána, hogy szabad-e azt fogyasztania, és hogyha igen, akkor milyen mértékben. Az egyik legnépszerűbb, hogyha utánanézünk az interneten, vagy megkérdezünk olyan embereket, akik értenek hozzá. Hogyha például filmnézés közben nassolunk, akkor gyakran előfordul, hogy pattogatott kukoricát fogyasztunk.  Gyakori kérdés, hogy ezt szabad-e adni a kutyusoknak. A válasz a következő: hogyha adunk neki, azt mindenképpen mértékkel tegyük! Kis mennyiségben nem lesz baja tőle, azonban, hogyha túlzásokba esünk, akkor megárthat neki, főleg akkor, hogyha túl sós, vagy másfajta ízfokozókat tartalmaz.