Erdély fantasztikus turisztikai csodái

Erdély gyönyörű látnivalókkal büszkélkedhet, melyek évről-évre egyre több látogatót vonzzanak.  Mi most összegyűjtöttük azokat, melyeknek szépségük páratlan és egyedülálló.

[wp_ad_camp_1]

Amennyiben tökéletes kiránduló helyet keresünk, amely nincs messze és varázslatos látnivalókat rejt, akkor Erdélynél keresve se találhatnánk szebbet és jobbat. Az egyik ilyen mesés látnivaló a Balea-vízesés, amely 1234 méter magasban található a Fogarasi-havasok északi oldalán. A Balea-tó vize 60 méter mélységbe zuhan, majd több kisebb vízesésben folytatódik. Sajnos közvetlenül egy turistaösvény sem halad el mellette, ám ettől függetlenül nagyon nagy látogatottságnak örvend. Ahhoz, hogy meg tudjuk csodálni a vízesés teljes hosszát egy felvonó szolgál a segítségünkre. Erdély legszebb falvát Tapockón találjuk. A falu ismeretsége talán annak is köszönhető, hogy itt a nap kétszer kell fel. Ugyanis a falu közelében található Székelykő formája miatt, az első napfelkelte a sziklák mögött elbújik, majd újra előbukkan.

Balea vízesés

Balea vízesés

A következő szépséges látnivaló Székelyföld legmagasabb csúcsa, a Madarasi Hargita. Itt fenyőerdők, tisztások, kanyargó kis ösvények nyújtanak szemet gyönyörködtető látványt. Az innen nyíló panorámának köszönhetően további mesés helyek is elénk tárulnak, mint pl. Gyergyói havasok vagy a Hagymás hegység. Erdélyben található a Törcsvári-szoros, amely a turisták nagy kedvence. Ugyanis itt található a mesebeli kastély, Drakula gróf otthona. Legendák sokasága fűződik a helyhez és számos filmet ihletett már meg ez a hely. A gyönyörű kastély ma már múzeumként működik, ahol megtekinthetőek a román királyi családok emléktárgyai. És utolsóként a transzfogarasi hegyek vadregényes, bámulatos hosszóságban elnyúló varázslatos táját szeretnénk megemlíteni.