Ételek, melyek nagymértékben roncsolják a fogakat

Minden ember ápolt fogakról álmodozik, hiszen ezek szükségesek ahhoz, hogy a szájhigiénia fenntartható legyen, valamint önbizalom növelő hatása is van. Érdemes megjegyezni, hogy néhány ételnek és italnak olyan káros hatása van, hogy rendszeres fogyasztásuk mellett a fogak egészségi állapota romolhat, és ennek következtében a ragyogóan fehér fogaktól is el kell búcsúznia.

[wp_ad_camp_1]

Bizonyára ön is tudja, hogy az aszalt gyümölcsök rengeteg jótékony hatást gyakorolnak az emberi szervezetre, azonban nem ajánlott fogyasztásukat túlzásba vinni. Az esetek többségében az aszalt gyümölcs beleragad a fogakba, és a bennük rejlő cukor nagymértékben károsítja a fogakat. Furcsának tűnik, de mégis igaz, hogy a fehér kenyér a cukorhoz hasonlóan rontja a fogak egészségi állapotát. A kenyér rágása során a nyál enzimjei a keményítőt cukorrá alakítják át, és azt is tudni kell, hogy a kenyér massza a fogak közti résekben beindítják a szuvasodási folyamatot. A jégkocka nem tartalmaz cukrot és más adalékanyagokat, mégis érzékennyé tehetik a fogakat, valamint rágásuk során a fogzománc nagyban károsodhat.

Roncsolt fogsor

Roncsolt fogsor

A cukrozott, és a szénsavas italok a fogzománcot rövid idő alatt tönkretehetik, ezért ajánlott az ilyen típusú folyadékok fogyasztásának a kerülése. Ne feledje, hogy a fogak fehérségét a színezett italok befolyásolják a leginkább. A színes zöldségek és gyümölcsök vitaminokban gazdagak, ezért rengeteg jótékony hatásuk van, azonban befolyásolják a fogak elszíneződését. Ha céklát, vagy piros színű bogyós gyümölcsöt fogyaszt ajánlott az étkezés után rögtön alaposan száj öblítést végezni, hiszen így megőrizheti a fogak gyönyörű fehérségét. A fogak egészsége érdekébe minden főétkezés után mosson alaposan fogat.