Ez tedd a sikeres álláskeresés érdekében

Rengetegen elégedetlenek a jelenlegi munkahelyükkel és szeretnének váltani, de hiányzik belőlük a bátorság. Mások viszont cselekszenek és új vizekre eveznek; belevetik magukat a munkakeresés sűrűjébe…

[wp_ad_camp_1]

Sokan szeretnének olyan állást találni, ami izgalmasabb, érdekesebb, kihívásokkal telibb és lehetőleg jobban fizetett az előző munkahelyüknél. A végzettség és a szakmai előmenetel nagyban meghatározza, milyen pozíciók betöltésére vagyunk alkalmasak, de alapvetően némi „rugalmasság” mindenki hivatásában lehetséges. Ha nagyon szeretnénk egy munkahelyet vagy egy munkakört, de nem rendelkezünk a szükséges képességekkel, az esetben is tehetünk érte. Elmehetünk egy adott nyelvtanfolyamara vagy akár egy szakmai képzésen is részt vehetünk; felfoghatjuk ezt úgy, mint befektetést.

Álláskeresés

Álláskeresés

Ha rendelkezünk a szükséges kompetenciákkal, legyünk alaposak és felkészültek. Ismerjük meg a céget, ahova jelentkezni szeretnénk. Szinte minden cégről találhatunk online információkat, némi szerencsével szubjektív véleményeket is. Komoly figyelmet kell fordítani az átadott önéletrajznak is. A jó önéletrajz tömör és informatív. Óvakodjunk a túlzott részletességtől, hiszen a HR-esek és a cégvezetők hobbija között aligha szerepel a beküldött CV regények olvasgatása.

Ha eljutunk az állásinterjúig, legyünk felkészültek, komolyak, de ne öltözzünk be merev 19. századi tanítónőnek. Nagyon kevés munkahelyen számít előnynek a merevség; a cégek többsége pezsgő és attraktív munkaerőt szeretne a magáénak tudni. Ugyanakkor legyünk felszabadultak, keltsük a magabiztosság látszatát, kommunikáljunk érthetően. Ha mindent megtettünk az ügy érdekében, elégedettek lehetünk magunkkal, hiszen a döntés ezután már csak a HR osztályon és a cégvezetésen múlik.