Ezeket a garázs felújítási hibákat ne kövesse el, ha átalakításra kerül sor

A garázs átalakításával növelheti otthona lakható részét, ami számos előnnyel járhat, hiszen hozzáadott értéket hozhat az otthona számára és (a legtöbb esetben) általában nem igényel tervezési engedélyt.

Megfelelő tervezés és kivitelezés nélkül azonban a projekt leértékelheti az ingatlant, ezért érdemes előre felkészülni. Mielőtt új lehetőségről álmodozna, nézze meg ezeket a garázs átalakítási lehetőségeket a tárolási korlátozásoktól a hőmérséklet-szabályozásig, amelyekkel stresszt és pénzt takaríthat meg magának. Az idő és a költségek alábecsülése nagyon fontos a garázs felújítás során. Igen, a garázs átalakítása lényegesen olcsóbb, mint egy új bővítés, azonban meg kell tervezni és végrehajtani olyan építési előírások szerint, amelyek élhetővé teszik a lehető legjobb lakhatást, ami nem olcsó. Sokan nem veszik figyelembe az extra energiafelhasználást sem. A garázs átalakításához szinte biztosan új elektromos áramkörökre és fűtési lehetőségekre lesz szükség. A központi fűtési és kazánrendszer extra terhelése gyakran utólagos gondokat okozhat. 

A garázs átalakítása nem hétköznapi hétvégi munka, amelyet saját maga végezhet el. Igen, ha a keret megvan, bizony szakmai hozzáértésre is szüksége lesz, hogy biztonságosan és hatékonyan működhessen egy élhető belső helyiségként. A szigetelés, az elektromos vezetékek beszerelése és a lámpák és kapcsolók újbóli bekötése rendkívül bonyolult feladat, és csak akkor szabad saját kezűleg nekilátni, ha Ön képzett villanyszerelő. A szakember tudni fogja, hogy szüksége lesz-e külön hálózatra és / vagy megszakítóra a szükséges világításhoz és áramellátáshoz. Egyszerűen a falburkolat, a laminált padló és a bútorok hozzáadása nem teszi biztonságosan lakhatóvá a garázs átalakítását. Nem számít extra hálószobának, ha eladják az ingatlant. Át kell alakítani úgy, hogy a szigorú építési előírásoknak megfeleljen és, hogy a célnak megfelelő hálóhelyként tudják használni. Ez magában foglalja a megfelelő szigetelést, szellőzést és a megfelelő tűzvédelmi és biztonsági előírásokat is.