Ezekkel az ételekkel leküzdhető a hőhullám

A menopauza időszakában a nők 75%-a szenved a váratlanul fellépő hőhullámoktól. Ezek a tünetek nemcsak az éjszakákat teszik tönkre, de gyakran a legkellemetlenebb pillanatokban törnek rá az emberre, ráadásul akár éveken át is fennállhatnak. Léteznek olyan élelmiszerek, melyek segíthetnek a bajon.

[wp_ad_camp_1]

A hőhullámok akkor jelentkeznek, amikor az ösztrogén szintje ingadozik, majd lecsökken. A fokhagyma fitoösztrogéneket, azaz növényi alapú hormonokat tartalmaz, melyek a szervezetben lévő hormonokhoz hasonlóan működnek. Napi egy gerezd fokhagyma fogyasztásával tehát egyensúlyt teremthetünk és megelőzhetjük a hőhullámok kialakulását.

Hőhullám ellen

Hőhullám ellen

Hasonlóan hat a vörösbor is, ám ezzel nem árt vigyázni. Hetente egy pohárnál többet ne igyunk belőle, mert éppen ellenkező hatást válthat ki. A gomba szelén tartalma révén segíthet a hőhullámok kordában tartásában. A szelén csökkenti a stresszt, hiányában megnő az adrenalinszint és erősödnek a hőhullámok.

A paprika hormonstabilizáló és vércukorszintet kiegyensúlyozó képességével száll szembe a hőhullámokkal. A legjobb, ha a sárga színű paprikát választjuk erre a célra. Az eper tele van fitoösztrogénnel, emellett magas C-vitamin tartalmával is segít szinten tartani a hormonokat. Naponta 2-3 csészével érdemes belőle fogyasztani, akárcsak az ananászból vagy a dinnyéből. Mind a sárga-, mind a görögdinnyéről elmondható, hogy villámgyorsan hatnak, percek alatt segítenek megszabadulni a hőhullámtól.