Figyelemre méltó miniatűr városok

A miniatűr városok megmutatják a világ leghíresebb városait miniatűr méretben. Ők kínálják a végső lehetőséget, hogy óriásnak érezzük magunkat. Egy nap alatt megnézheti az Eiffel-tornyot, vagy akár egy egész nagyvárost egy apró világon belül.

[wp_ad_camp_1]

A France Miniature egy Franciaország alakú szabadtéri park, amely körülbelül 160 kültéri, 1:30 méretarányú makettet tartalmaz a legfontosabb francia műemlékekről és tereptárgyakról. A miniatűr emlékművek elhelyezkedése nagyjából korrelál a valós franciaországi elhelyezkedésükkel. Számos modell animált, és vannak mozgó vasutak, TGV-k, hajók és vitorlás hajók is. A park télen zárva tart. A modern, ötemeletes épületben elhelyezkedő Sanghaj várostervezési kiállítási központja Sanghaj várostervezését és fejlesztését mutatja be. A kiállítás középpontjában Sanghaj nagyszabású modellje áll. Az átlátszó műanyag modellek azt mutatják, hogy még építeni kell a szerkezeteket, és sok ilyen van. A látogatók megnézhetik a miniatűr várost mellette, vagy felmehetnek egy galéria köré, amely körbe fut, hogy felülről nézhessenek lefelé.

A Tobu Világtér egy vidámpark Japánban, amely több mint száz, 1:25 méretarányú híres épületet tartalmaz, 140.000 1:25 miniatűr emberrel kiegészítve. A miniatűr park elkészítése öt évig tartott. A műemlékek közé tartozik a Szabadság-szobor, a gízai piramisok, a Buckingham-palota és a Szent Péter-bazilika. Ez év április 24-én a parkban bemutatták a Tokyo Sky Tree méretarányos modelljét. 1:25 méretarányban még mindig több mint 26 méter (85 láb) magas. Hollandia legkisebb városa, Madurodam egy Hágában található holland város 1:25 méretarányú modellje. Hagyományos holland épületekkel és híres tereptárgyakkal rendelkezik az ország minden tájáról. Az épületek, piacok, csatornák, szélmalmok, a Schiphol repülőtér, a rotterdami kikötő, a Dam tér, a Delta művek mind tökéletesen megtekinthetők a legapróbb részletekig.