Folttisztítás házi praktikákkal

A legjobb háziasszonyok rémálmai között is szerepel, a zsír és vörösbor által okozta folteltávolításával járó kínszenvedés. Sok esetben az otthonunkban található vagy esetleg fillérekért megvásárolható tisztítószerekkel ugyanolyan, illetve még eredményesebb folttisztítást végezhetünk, mint a bolti tisztítószerekkel.

[wp_ad_camp_1]

A citrom az mellett, hogy tele van vitaminnal, számtalan dologra alkalmazható. Épp ilyen a folttisztítás is. A ruhákon, pólókon található izzadságfoltok legnagyobb ellenségének a citromot mondhatjuk. Nincs más teendőnk, mint a foltot bedörzsölnünk friss citromlével és kimosnunk. Ráadásul rozsdafoltok és penészfoltok ellen is kiválóan működik. A citrom és az ecet kombinálásával egy olyan erős folttisztító szert kaphatunk, amely még a meggy és cseresznyefoltokat is eltünteti. Az ecet önmagában is alkalmazható folttisztításra. Kifejezetten ajánlott kávé, tea és zsírfoltok ellen. Alkalmazhatjuk áztatásnál is, de a mosógép dobjába öntve is hatásos.

Folttisztítás

Folttisztítás

Amennyiben szeretnénk a fehér ruháink ragyogását megőrizni, akkor szintén az ecetre lesz szűkségünk. A szőnyegen található foltoknál is kiválóan alkalmazható, a különböző szennyeződések eltávolítására. Az egyik legmakacsabb folt, mellyel szembe nézhetünk az nem más, mint a vörösbor. ilyen esetekben sem kell elkeserednünk, mert segítségünkre lesz a szódabikarbóna. Amennyire tudjuk itassuk fel a bort a ruháról, majd helyezzünk rá vízzel kikevert szódabikarbónát. Majd hagyjuk így 1-2 órát állni. Emellett még különböző zsírfoltoknál is jól alkalmazható. A filctoll által okozott szennyeződésekre a legjobb megoldásnak az alkohol használata bizonyul. Fontos tudnivaló még a folttisztítás esetén, hogy sosem szabad forró vizet alkalmaznunk, hiszen azzal csak konzerváljuk a szennyeződést.