Fontos dolgok, melyeket a baba születése előtt kell megvásárolni!

Amikor megtudod, hogy bővül a család, bizony kezdődnek az előkészületek, a vásárlás és minden egyéb. Ma már szerencsére a baba boltok által mindent könnyedén belehet szerezni, ez nem jelenthet gondot. Van pár alapdolog amire viszont ügyelni kell, melyeket nem ajánlatos kihagyni és jó azokat még időben beszerezni, hogy később ne legyen kapkodás.

[wp_ad_camp_1]

Először is össze kell állítani az apró jövevény gardróbját. A vásárlás folyamán érdemes figyelembe venni, hogy a pici kezdetben nagyon gyorsan nő és némely ruhadarab csupán pár hétig használható, így felesleges túl drága és túl sok ruhát vásárolni. Az első ruhadarabokat persze az érkezéskor várható évszaknak megfelelően kell kiválasztani. A ruhákkal együtt a cumit is azonnal meg lehet vásárolni. A cumi körül állandó vita folyik, az viszont tény, hogy egyhónapos és féléves kor között jelentősen csökkenti a bölcsőhalál kockázatát.

A ruhák és a cumi után jöhetnek a fürdető eszközök is. A megfelelő fürdetéshez egy enyhe szappanra, babasamponra és testápolóra lesz szükség. Persze nem szabad elfeledi a műanyag babakádat és a kapucnis törölközőt sem, mely által nem fog fázni a pici egy pillanatra sem. A pelenkázó kellékek legalább ilyen fontosak, ugyanis nem csak megfelelő méretű eldobható pelenkákat kell beszerezned, hanem nedves törlőkendőket, vazelint, bőrnyugtató krémet is.

Kisbaba

Kisbaba

A kiságy ugyancsak a babázás egyik elmaradhatatlan kelléke. Számtalan előírásnak kell megfelelniük, hogy forgalomba kerülhessenek, de mégis érdemes alaposan ügyelni amikor vásárolsz és megbízható helyről beszerezni azt. A megfelelő matrac a kiságy elengedhetetlen kelléke, győződj meg hát róla, hogy a babád kényelmes és egészséges matracon fekszik. A speciális betétekkel ellátott matracok például egészséges támasztékot nyújtanak a csecsemő gerincének.