Görögország legszebb szigetei

Görögország ismert a lélegzetelállító turisztikai célpontokra vadászó turisták körében. A világ minden tájáról látogatják egész évben, ezért közismert üdülőhelynek számítanak szigetei is. Görögország előnye a meleg nyarak és az enyhe tél és nem utolsó sorban a tengerpartok csodálatos látványa.

[wp_ad_camp_1]

Minden nyaralni vágyó turista igényeit kielégítő ország, hiszen nemcsak tengerpartjai és strandjai bámulatosak, de látnivalókban gazdag és kitűnő túrázás szempontjából is. Számos szigetével a magyar turisták számára közkedvelt úti célnak számít minden évben. Turisztikai szempontból a legnépszerűbb helyek a leglátogatottabbak, pedig számos olyan sziget tartozik az ország területéhez, amelyeket érdemes meglátogatni legalább egyszer az életben.

Szantorini-sziget

Szantorini-sziget

Az egyik ilyen sziget Szantorini szigete. A leghíresebb görög szigetek egyike, a látványos helyszínek, a tradíciók és a történelme miatt. Szantorini szigete tökéletesen alkalmas fiatal házasok számára, akik nyugodt és felejthetetlen mézesheteket szeretnének együtt eltölteni. Görögország másik legszebb szigete Rodosz, amely az utóbbi időkben a fiatalok, a fiatal házaspárok és a nonkonformista turisták közkedvelt üdülőhelyévé vált. A klubok, bárok és éttermek szigete, ahol igazán jól elszórakozhatunk néhány éjszakai mulatozás alkalmával. Rodosz különösen gazdag látnivalókban is, legfőképpen az Óvárost látogatják ilyen célból a turisták. Kefalonia a legszebb és leglátványosabb görög szigetek egyike, ahol nemcsak a homokos tengerparton van a hangsúly. Hatalmas sziklás partjai és a luxusszállodák lélegzetelállító panorámái a világ egyik leglátogatottabb helyévé teszi ezt a szigetet. Aki szereti a nyugodt, ugyanakkor látványos nyaralásokat mindenképpen látogasson el Kefalonia szigetére.