Gyászév, a veszteség feldolgozása segítséggel

Elveszíteni a párod és elfogadni, hogy özvegyként kell tovább élned az életed rendkívül nehéz. Az, aki hosszú éveken keresztül a társad volt, egyszer csak nincs többé, egyedül kell tovább folytatni az utat. A gyászon túltenni magad nagyon nehéz, embert próbáló feladat. Nem ritkán segítség nélkül akár évekig is elhúzódhat vagy teljesen megakadhat a gyászfolyamat.

Gyászév egy igazán megterhelő időszak a gyászoló számára, ugyanakkor szükséges a fájdalom enyhítésében. Ezen az időszakon a többség a család és barátok támogatásával, ám bizonyos szinten mégis egyedül megy végig. A gyászoló jellemzően úgy érzi, hogy senki sem érti min megy keresztül, rendkívül egyedül érzi magát. Sőt, gyakran a bűntudat is megjelenik. Jellemzően a gyászév eltelte után könnyebb lesz, azonban előfordul, hogy a gyászfolyamat elakad és a gyászoló úgy érzi élete kiüresedett, sosem lehet már újra boldog. Ha te is a fentebb leírtakat tapasztalod és úgy érzed sosem leszel már újra boldog, akkor valószínűleg segítségre van szükséged.

Nem egy pszichológusra gondolunk, hanem egy olyan személyre, aki átélte azt a veszteséget, amit megtapasztalsz és pontosan érti min mész keresztül. Simon Ágnes gyász- és életvezetési tanácsadó tíz évvel ezelőtt vesztette el férjét. Komoly munkával, önképzéssel és szakemberek segítségével túl jutott a gyászon és azóta nem csak újra teljes és boldog az élete, hanem más gyászolóknak is segít. Ha úgy érzed segítségre van szükséged, akkor bizalommal ajánljuk őt figyelmedbe. Érdemes ellátogatni online platformjára, a gyaszozvegyszulokent.hu weboldalra, ahol rengeteg hasznos tartalmat találsz. Például gyászmunkafüzeteket, amelyek az élet különböző aspektusait segítik a gyász árnyékában. A gyaszozvegyszulokent.hu weboldalon elérhetőséget is találsz!