Ha baba játék, akkor csakis fa anyagból

Ma már talán egyre többen kezdik felismerni annak fontosságát, hogy a gyermekeknek logikai játékokra van szüksége és nem szabad hagyni, hogy hosszú órákon át a televízió képernyője előtt üljenek vagy a számítógépet babrálják. Persze, ha játékot adunk a kezükbe, akkor is figyelnünk kell, hogy az miből is készül, nehogy valamilyen betegséget okozzanak a picik számára.

Sajnos már évek óta egyre csak több műanyag játékot helyettesítenek a fajátékokkal. Szerencsére egyre több szülő foglalkozik azzal, hogy miből is készülnek a gyermekjátékok és ekkor leli meg a fajátékok megannyi előnyét. Azt ugyebár mindenki tudja, hogy a fa egy természetes és megújuló erőforrás, amíg a műanyag játékokban legtöbbször káros lágyító anyagokat találhatunk, továbbá a műanyagot kőolajból készítik.

Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a fajátéknak teljesen más struktúrája van, mint például a műanyag játéknak, a fa serkenti a gyermek érzékszerveit, mivel a gyerekek a környezetüket tapintással és érzékeléssel ismerik meg. A fajáték további előnyei közé tartozik, hogy egyszerűen nagyon robusztus és stabil, hiszen ki ne emlékezne egy, még a szülei által örökölt fa játékra. Amíg a fából készült játékot némi faenyvvel gyorsan megjavíthatjuk, addig a műanyagot többnyire csak eldobhatjuk.

Baba fa játékok

Baba fa játékok

Mint már említettük is, a fa egy élő anyag, amely tulajdonképpen a természetet hozza a gyerekszobába, valamint a fajátékok többnyire sokkal melegebb hatásúak, mint más hasonló játékok és sokoldalúak is egyaránt, fokozzák ezáltal a gyermekek kreativitását, fejlődését. A fa, ha megfelelően kezelték, nem tartalmaz semmilyen méreganyagot sem, tehát teljesen ártalmatlan még a pici gyermekek számára is, ami a legfontosabb tényező ebben az esetben, hiszen gyermeke számára mindenki a legjobbat szeretné.