Ha elég a télből irány Barcelona

Ha már Önnek is elege van a rossz időből, a hóból és a hidegből, valami melegre és kellemesre vágyik, akkor erre a legjobb megoldás egy pompás út Barcelonába, ahol remek bárok és kocsmák, érdekesebbnél-érdekesebb kikapcsolódási lehetőségek várják a turistákat. A város pompás strandokkal és mulatozásra, bevásárlásra is csábító, színes esti programokkal kecsegtet. A külföldiek, a diákok, a turisták és a helyiek is egyaránt élvezik az igazán vad és élettel teli éjszakai életet a Földközi-tenger egyik legszebb partján.

A Barri Gotic és las Ramblas, azaz a Gótikus negyed és a Ramblas a központban találhatóak és pontosan emiatt a turisták nagy tömegeit vonzzák. Érdemes tudni, hogy az esti órákban itt igazi csúcsforgalom uralkodik, tehát nehéz szabad helyet is találni valamelyik bárban, ami szinte hihetetlenül hangzik idehaza, viszont ha ez sikerült, akkor a vidám, változatos este garantálva van, mivel szórakoztató utcai előadóművészek mulattatják és helybeliekkel is megismerkedhet.

Barcelona madártávlatból

Barcelona madártávlatból

Ha már Barcelonában járunk, akkor a L’eixample városrészt szintén érdemes felkeresni, hiszen a város északi részén ugyancsak remek klubokat és bárokat találhatnak az érdeklődők, ám gyakran hosszabb útszakaszokat is meg kell ezért tennünk, mivel a különböző kocsmák olykor messzebb esnek egymástól, nem úgy, mint a Ramblason. Nem kell azért feladni, hiszen kárpótlásul valódi eredetiséggel találkozhatunk, igazi argentin hangulatot kapunk cserébe.

A folyamatosan növekvő negyedben, a Gracia városrészen most egyre több érdekes és szórakoztató kocsma nyitja meg ajtaját, valamint a negyed a központból is nagyon jól elérhető és számos, felettébb kedvező árú hotelt is ajánl, tehát aki szeretné jól érezni magát és nem akarja kifizetni a központi árakat, annak remek megoldást kínál a Gracia negyed.