Hatékony ötletek, hogy leszokj a dohányzásról!

A dohányzás az egyik legkárosabb szokás, ami nem csak arra káros, aki cigizik, hanem annak környezetére is, hiszen gyermekes családok esetében a kicsikből passzív dohányost csinálhatnak a szülők. Ma már viszont nem csak egészségügyi okai vannak a leszokásnak, hanem társasági okok is felléphetnek, hiszen szinte sehol sem szabad rágyújtani, így ha cigizni akar valaki akkor el kell hagynia az asztalt, de még az épületet is megszakítva ezzel a beszélgetést, nem is beszélve arról, hogy az árak is egyre magasabbak. Most adunk pár hatékony tippet, melyet érdemes megfontolni a leszokás érdekében.

[wp_ad_camp_1]

Először is takaríts, tehát szabadulj meg az összes hamutartótól, öngyújtótól és aztán alaposan tisztítsd meg a lakásban található összes textíliát, hogy még csak ne is érezd a cigi szagát.

Az italozás azon tevékenységek egyike, ami fokozhatja a nikotinéhséged, úgyhogy még nem vagy biztos magadban ne igyál alkoholos italt, ám azt is tudni kell, hogy a kávé is befolyásoló tényező lehet és így az elején érdemes szintén kerülni.

Leszokás a dohányzásról

Leszokás a dohányzásról

Fontos, hogy le tudd vezetni a stresszt. A dohányzás melletti leggyakoribb érvek egyike, hogy segít levezetni a feszültséget, hogy oldja az intenzív stresszt, így ha komolyan gondolod a leszokást, akkor érdemes keresned már előre egy megoldást a stressz levezetésére. Az egészséges alternatívák közül megfelelő a masszázs, a zenehallgatás, a jóga, a relaxáció vagy valamilyen sport.

Az is lényeges, hogy legyen egy bajtársad akivel megoszthatod a sikereket és a nehézségeket is. Mondd el bátran a családodnak, a barátaidnak és a kollégáidnak is, hogy éppen most akarsz leszokni a cigiről. Sokszor az együttérzés és a bátorítás fog majd átlendíteni a mélyponton. Ha pedig mód van rá, akkor az is remek, ha egy hozzád közel álló személlyel együtt vágtok bele a leszokásba, hiszen így még hatékonyabban tudjátok egymást támogatni.