Hibák, amelyek visszatarthatják az álláskeresésben

Néhány ember életében akár egy-két hónap is eltelhet, mire az álláskereséstől eljut az álom állásajánlat megtalálásáig és a munkakezdésig. Ez azonban nem mindig olyan egyszerű és gördülékeny folyamat.

[wp_ad_camp_1]

Álláskeresőként lehet, hogy nem nagyon tudja ellenőrizni az állásinterjú- és felvételi folyamatát, de azt igen, hogy hogyan áll hozzá az álláskeresési folyamathoz. Kerülje az álláskeresés vagy a munkanélküliség meghosszabbodásának esélyét azáltal, hogy proaktív módon munkára törekszik. Egyesek számára, akik megengedhetik maguknak, hogy szabadságot vegyenek ki a munkából, ez nagyszerű – de ne hosszabbítsa meg a szabadidőt lustálkodás miatt. Minél nagyobb a szakadék a foglalkoztatás között, annál negatívabb hatással lehet az életére. Nem segít abban sem, hogy jó szakember legyen, aki vezérelt és a toppon van a szakmájában, ha hosszabb ideig nem volt munkája.

Az álláskeresésnek számos módja van. Az egyik lehetőség, de nem feltétlenül a leghatékonyabb módszer, ha a munkalehetőségeket a megfelelő céllal keresi. A munkáltatók több száz önéletrajzot kaphatnak az álláshirdetéseken keresztül, és kicsi az esély arra, hogy kiválasszák az önét, ezért mindig legyen őszinte. A legjobb módja annak, hogy önéletrajzát a megfelelő személy elé helyezze, ha a hálózatából ajánlotta be valaki. Használja ki azokat a névjegyeket, amelyekkel a megfelelő emberekhez kerülhet. Bővítse álláskeresését a LinkedIn és a Twitter oldalain. Itt lehet közvetlenebb kapcsolatba lépni a fontos egyénekkel. Jobb, mint elküldeni önéletrajzát a humán erőforrásokkal foglalkozó személy beérkező levelei közé. Igen, az állásajánlat megszerzése izgalmas, de ez nem azt jelenti, hogy el kellene fogadnia. Tényleg értse meg, hogy ez az a munka, amelyet szeretne, és hogy ez egy olyan munka, amely utat nyit a karrieredben. Ha boldogtalan, akkor már az első lépésnél visszatáncolhat és újra munkanélküli lehet.