Híres helyek Kanadában

Az inspiráló kilátás, a vibráló városok és a befogadó atmoszféra mind-mind közkedvelt turista állomássá teszik Kanadát. Mivel Kanada a legnagyobb ország Észak-Amerikában, nem csoda, hogy Kanada hatalmas területeken tartalmaz fenséges hegyeket, látványos tengerpartokat, érintetlen erdőket, tágas pusztákat és sarkvidéki tundrát. Bár Kanada főképp brit és francia származású, mégis elmondható, hogy Kanada a multikulturális közösségek mozaikja.

[wp_ad_camp_1]

Az első híres kanadai hely Calgary, amely Alberta legnagyobb városa, és a kanadai prérik, valamint a kanadai Sziklás-hegység lábánál helyezkedik el. Miután olajt találtak a környéken az 1900-as évek elején, Calgary berobbant a köztudatba, és Kanada egyik legnagyobb metropoliszává vált. Minden évben több ezer ember tekinti meg a híres rodeó-eseményt, a Calgary Stampede-t, ami egy 10 napos ünnepség, tele rodeókkal, felvonulásokkal, versenyekkel, kézművességgel és finom ételekkel. Egy másik kedvelt hely a turisták körében Ottawa, amely Délkelet-Ontarióban található, és ez Kanada fővárosa.

Kanada

Kanada

Ottawa otthont ad több pénzügyi, kereskedelmi és szövetségi intézménynek, ezen belül a Parlamentnek, ahol a nyár folyamán minden nap megtörténik az ünnepélyes őrségváltás. Több látványos hegycsoportnak köszönhetően a Whistler az egyik legnagyobb és leghíresebb alpesi sí központja egész Észak-Amerikában. A hegy lábánál 3 aprócska falu található, Whistler Village, Creekside és Upper Village, és az ide látogatókat egy gondola szállítja a falvaktól a hegyekig, és fordítva. Ontario fővárosa, Toronto, a legnagyobb lakossággal rendelkező város Kanadában, és ez a világ egyik legnagyobb kulturálisan sokszínű városa. A város főbb turisztikai látványosságai közé tartozik a CN torony, és Casa Loma mesevára. További rendkívül híres hely Kanadában Montreal, Vancouver, a Niagara, valamint a Banff Nemzeti Park.