Hogyan égessünk el egy gyertyát a megfelelő módon?

A gyertya égetése könnyűnek tűnik. Csak meggyújtjuk, igaz? Kiderült, hogy a legtöbben rosszul csináljuk. Olvassa el a szakértők által jóváhagyott tippeket, amelyek segítenek meghosszabbítani a gyertyák élettartamát, és a legtisztább, legkellemesebb illatot kapjuk tőlük.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt meggyújtana egy gyertyát, mindig vágjon le egy kicsit a kanócból. Használhat kanócvágót, ollót vagy akár körömvágót is, de ne felejtse el ezt megtenni minden alkalommal, amikor a gyertyát meggyújtja. A megfelelően vágott kanócok világosabbak és tisztábbak (más néven kevesebb füstöt égetnek), és nem hagynak fekete koromfoltokat az edény belsejében. Most, hogy a gyertya ég, ne hagyja felügyelet nélkül, amíg a viasz meg nem olvad és össze nem gyűlik az edény széléig. Más szavakkal, a gyertya teljes felső rétegének folyékony viasznak kell lennie. Ez a gyertyájától függően 3-4 órát vehet igénybe, ezért ne gyújtsa meg, ha el akarja hagyni a házat. Ha egy gyertyát túl sokáig égetünk, a kanóc egyik oldalra hajolhat vagy lebeghet. Ha mégis hagyja, hogy tovább égjen, mint kellett volna, kioltva igazítsa el a kanócot, majd újra meggyújthatja, hogy helyesen égjen tovább.

Amikor elfúj egy gyertyát, fekete hamu részecskék kerülnek az olvadt viaszba. Ehelyett használjon gyertyaszippantót, vagy helyezze vissza a gyertya fedelét a tetejére a láng gyengéd eloltásához. Helyezze a gyertyáját egy vízszintes, nem gyúlékony felületre, amely távol van a függönytől vagy bármilyen más anyagtól. Tartsa távol a gyertyáját a mozgó levegőtől, amelyet ventilátorok, nyitott ablakok vagy gyakran oda-vissza sétáló emberek okoznak – ez segít a gyertya egyenletes égésében. Soha ne hagyjon meggyújtott gyertyát felügyelet nélkül. Ez nyilvánvalónak tűnhet, de komoly dolog – a meggyújtott gyertyáknak mindig az ön felügyelete alatt kell maradniuk.