Hogyan kell porszívózni a medencét?

A medence több órányi szórakozást és testmozgást biztosít, és mágnes a barátok és a család számára. Sajnos, hacsak nem vesz fel egy céget a medence heti takarítására, órákig tartó karbantartást is igényelhet. Az egyik dolog, amit rendszeresen meg kell tenni, a porszívózás a törmelékek és algák eltávolítására.

Bár nem nehéz megtanulni a medence porszívózását, időbe telik. A takarítással töltött idő nagymértékben függ a medence méretétől és a takarítás gyakoriságától. A heti takarítás sokkal jobb, mint hagyni, hogy a medence alja zöldre vagy barnára színeződjön, mielőtt előhozza a porszívót. Használjon medencehálót a medence felszínén lebegő törmelék és levelek lehető legnagyobb részének befogásához. Ha nincs hosszú nyelű skimmerje, egy levélgereblye segít az úszó szennyeződéseket a medence oldalára vinni, ahol kiszúrhatja őket. Kapcsolja be a medencepumpát, és győződjön meg arról, hogy a víz megfelelően áramlik a medence szűrőjén. Ellenőrizze a szűrőt, lehet, hogy a porszívózás elején ki kell tisztítania azt.

Ha a medence nem túl koszos, hagyja a szűrőszelepet „Szűrő” állásban. Ha a medence erősen szennyezett nagy mennyiségű törmelékkel, akkor a szűrőt „Hulladék” üzemmódra kell állítani. Ez segít a törmelékek könnyebb mozgatásában a lefolyóban. Ha a medence szűrőszelepe „Hulladék” módra van állítva, a medence vízszintje csökken a porszívózás során. Legyen kéznél kerti tömlő, hogy tisztítás közben újratölthesse, és győződjön meg arról, hogy a vízszint magas marad, és segít eltávolítani a törmeléket. Rögzítse a vákuumfejet a teleszkópos medenceoszlop végéhez. Győződjön meg arról, hogy rendelkezik egy olyan rúddal, amely elég hosszú ahhoz, hogy könnyen elérje a medence közepét. Csatlakoztassa a medence vákuumtömlőjének egyik végét a vákuumfejhez. Engedje le a porszívófejet a rúddal és a tömlővel a medencébe úgy, hogy a fej laposan támaszkodjon a medence padlójára.