Hogyan kezdjük a reggelünket, ha szeretnénk egészségesek maradni?

Egészségünk megőrzése érdekében, érdemes a reggeli ébredés utáni teendőinkre odafigyelni. Nem épp célszerű rögtön nekiesni a kávénak, viszont arra se gondoljunk, hogy ennek érdekében drasztikus lépéseket kell tennünk.

[wp_ad_camp_1]

A reggelek az egyik legfontosabbak az emberi test egészségére nézve. A reggelizés, a torna, illetve jóval a kávé előtt, ébredés után érdemes a bögrénket feltölteni langyos, meleg vízzel, és citrommal. Ezzel azonnal felfrissülhetünk, valamint az egészségünkre is jó hatással van, számos betegségtől megóvhatjuk magunk. A téli hónapokban ez különösen jól eshet, valamint a magas C-vitamin tartalomnak köszönhetően, könnyebben elkerülhetjük a megfázást és influenzát. Ajánlatos egy bögre vízbe egy negyed citrom levét belefacsarni, ha lehetőség van rá, ez a gyümölcs legyen bio. Bár a citrom maró hatással van a fogainkra nézve, ezért ha erre szeretnénk odafigyelni, akkor inkább használjunk szívószálat a citromos-víz ivásához.

Egészséges reggeli

Egészséges reggeli

Akik kissé tartózkodnak a sima vagy citromos víztől, a jobb íz érdekében, egészítsék ki a folyadékot mézzel is. Ezzel hozzájárulhatunk a jobb emésztéshez, serkenthetjük a máj és epe működését, valamint a méreganyagok távozását a szervezetünkből. A mézzel védelmet nyújthatunk a fertőzésekkel szemben. Ez mellett, a mézes-citromos készítmény tisztítja a vastagbelet és a nyirokrendszert, segíti a székrekedést, és már reggel jó hangulatot és energiát kölcsönöz nekünk. Remekül hat, mint vízhajtó, már reggel friss leheletet kaphatunk, hozzájárul a fogyáshoz, szépíti a bőrt, valamint az immunrendszert is erősíti. 3 dl langyos vízhez ajánlatos fél citrom levét, és egy teáskanál mézet adni. Ébredés után, ez legyen az első, amit beviszünk szervezetünkbe, viszont a reggeleken kívül, úgy is egészségesen hat, ha napközben is fogyasztjuk, hisz ezzel nem csak hasznos vitaminokhoz juthatunk, de a napi vízszükségletünket is pótolhatjuk.