Hogyan lehet azonosítani és jelenteni a hamis Tinder felhasználókat és botokat?

A Tinder gördülékenyebbé és egyszerűbbé teszi az ismerkedést – legalábbis ezt kéne tennie. A csalók ronthatják a felhasználói élményt, és a Tinder botok az egyik fő módjai ennek. Tudja meg mik azok a Tinder botok.

[wp_ad_camp_1]

A Tinder botok nem azonosak a hamis Tinder profilokkal. A bot egy számítógépes program által vezetett fiók, míg a hamis számlákon valódi emberek vannak, akik különböző okokból hamis identitás mögé bújnak. Annak ellenére, hogy a hamis profilok első látásra emlékeztethetik a botokra, sokkal hosszabb időbe telik azonosítani őket a beszélgetés során. Néhányuknak akár ellopott személyazonossága is lehet. Itt van azonban néhány jel a hamis Tinder profilokról: Az élő érintkezés kerülése. Ha nagyon régen beszélget valakivel, és az illető nem szeretne hívásokat vagy találkozókat, akkor lehet, hogy nem az, akinek látszik. A hamis profilokon gyakran pénzt kérnek és azt állítják, hogy bajban vannak. Túl sok személyes kérdést tesznek fel. Felkérhetik, hogy kattintson egy linkre, hogy játsszon egy játékot vagy megnézzen egy fényképet. Nagy valószínűséggel ez egy rosszindulatú program vagy egy hirdetési oldal lesz.

Azonnali hosszú távú kapcsolat vagy valamilyen elkötelezettség kérése is gyakori a bizalom megszerzése érdekében, miközben elkerülik a találkozókat, a hívásokat vagy nincsen közösségi médiás profiljuk. Megtalálhatja a fényképeiket online, és kiderül, hogy Stock fotók vagy híres emberek vannak a képen. A robotok a webes forgalom több mint felét teszik ki. Nem mindegyik rosszindulatú, de a csalók felhasználhatják őket információk kinyerésére vagy rosszindulatú programokkal történő megfertőzésére. Annak ellenére, hogy egyes hamis profilok viszonylag ártalmatlanok, mások megkönnyíthetik a súlyos bűncselekményeket, például a zsarolást vagy a rablást. Ne feledje a fent leírt jeleket, és soha ne adja ki adatait, valamint ne egyezzen bele, hogy találkozzanak egy távoli helyen.