Hogyan lehet törölni a Google Fotókat?

A Google Fotók nagyszerű szolgáltatást nyújt Önnek – a fényképek automatikus biztonsági mentéséhez és a felhőben tartásához. A Google viszont átvizsgálhatja fényképeit, azonosíthatja arcát és nyomon tudja követni a tartózkodási helyét.

A felhasználókat a korlátlan tárolási kapacitás, a platformok közötti szinkronizálás és a megosztási lehetőségek vonzzák a Google Fotókhoz. Néhányan élvezhetik a fotófelismerő AI-t is, amely azonosítja a felhasználók fotóin lévő arcokat és tárgyakat, és kereshető címkéket, szavakat generál. A Google Fotók adatgyűjtési képességei azonban jelentősen kibővültek a 2015-ös bevezetése óta. A feltöltött fényképek alapján készíthetnek profilt a kedvenc tevékenységeiről. A tereptárgyak alapján meghatározzák fényképeinek helyét – még akkor is, ha kikapcsolta az eszköz helyszínre vonatkozó beállításait.

A Google Fotók két példányt készít a felvételeiről – egyet a készüléken és egyet az alkalmazáson. Tehát ha például utazik, és elfogyott a hely, akkor érdemes törölni a készüléken található másolatokat, de azokat továbbra is a felhőben tarthatja. Csak ellenőrizze, hogy a fényképei szinkronizáltak-e. Nyissa meg a Google Fotók alkalmazást. Kattintson a bal felső sarokban található Menü ikonra. Válassza a Beállítások lehetőséget, és lépjen a Biztonsági másolat és szinkronizálás elemre. Ha fényképeiről még nem készítették biztonsági másolatot, kapcsolja be és várja meg, amíg a képek szinkronizálódnak. A szinkronizálatlan képeknél megjelenik az áthúzott felhő ikonja. Miután a fényképeket szinkronizálta, kapcsolja ki a Biztonsági másolat és szinkronizálás lehetőséget. Ezután térjen vissza a Beállításokhoz, és válassza az Eszköztárolás felszabadítása lehetőséget. Ezzel törli a szinkronizált fényképeket a fotógalériából.