Hogyan termeszthető a vöröslő sásliliom?

A vöröslő sásliliom (Hemerocallis fulva) alacsony karbantartást igénylő, könnyen gondozható, szívós évelő, mutatós virágzással. Sportos lombozatú, nagyon hasonlít a díszfüvekhez, így még virágzáskor is szép. A virágok megérkeztekor azonban megkezdődik az igazi show.

[wp_ad_camp_1]

A vöröslő sásliliom növények gondozása nagyon egyszerű, és kevés karbantartást igényelnek. Alkalmi metszés és víz is megteszi. A legjobb eredmény érdekében próbálja tavasszal vagy ősszel ültetni a vöröslő sásliliomot. Javasoljuk, hogy komposztot adjon a talajhoz, de ezek a szívós virágok toleránsak a talaj sok körülményével szemben. Ügyeljen arra, hogy teljes napsütésben ültesse őket a legjobb eredményért. Attól függően, hogy hol lakik, lehet, hogy használnia kell egy szarvasriasztót, hogy gyönyörű virágai ne legyenek déli harapnivalók. Ezek a vidám virágok szeretik a rengeteg napsütést. Legjobb a reggeli napsütéses helyre ültetni őket, délután némi árnyék kíséretében. Bár még árnyékosabb területeken növekedhetnek, nem hoznak annyi virágot.

A vöröslő sásliliom a talajviszonyok tekintetében nem válogatós, és sokféle talajtípust elvisel. Árokliliomnak is hívják őket, mert gyakran árokban vagy olyan utak szélén találhatók, ahol a talaj nem biztos, hogy a legjobb. Bár ezek a növények nagyon szívósak és alkalmazkodóképesek, a vöröslő sásliliom nedves, jól vízelvezető, gazdag talajban virágzik a legjobban. Alacsony karbantartási igényével összhangban a liliom nem igényel sok öntözést, hacsak nem tapasztalható szárazság vagy nagyon kevés csapadék. Első ültetéskor pár naponta értékelnek egy öntözést. Ezután hetente egyszer vagy kétszer csökkentheti az öntözést. A második évre, a területtől függően előfordulhat, hogy egyáltalán nem kell sokat öntöznie.