Hogyan válasszak karórát?

A karóra kiválasztása több egyszerű „melyik tetszik” kérdésnél. Ahogyan esküvő ruhát, kocsit vagy parfümöt, úgy karórát sem hirtelen döntés alapján választunk.

[wp_ad_camp_1]

Az ideális karórát megtalálni egyáltalán nem könnyű feladat – mondja a TrendMaker.hu szakembere. Még akkor sincs könnyű dolgunk, ha saját magunk részére választunk karórát, ha pedig ajándékot szeretnénk vásárolni, a feladat még bonyolultabb.

A karóra kiválasztásánál legelőször azt kell figyelembe vennünk, hogy a napi rutinhoz szeretnénk-e használni. A kereskedők is ritkán ejtenek szót erről, de némelyik típusok jobban tűrik a mindennapos igénybevételt, más típusok pedig kevésbé. Ezzel kapcsolatban mi magunk nehezen juthatunk zöld ágra, mindenképpen a kereskedő véleményére lesz szükségünk. Bízzunk benne, hogy őszinte ajánlást kapunk egy-egy óra ilyen jellegű adottságairól.

Karóra

Karóra

A strapabíróság egyik tulajdonsága a vízállóság. Senki sem gondolja, hogy egy mélytengeri búvárkodás során nélkülözhetetlen lesz a karórája, viszont egy heves zápor vagy egy gondatlan kézmosás problémákat okozhat.

Lehetőleg válasszunk olyan órát, ami karcolásmentes üveggel készül. Ez sokkal strapabíróbbá teszi az órát, hiszen ezen a felületen sérülhet a legkönnyebben. Nem csak a fizikai aktivitás során használt órák vannak kitéve a karcolás veszélyének; akár egy óvatlan mozdulat is az üveg karcolódásához vezethet.

Ha túljutottunk a gyakorlati szempontokon, akkor vesszük bele magunkat az esztétika kérdésébe. Ezzel nem lesz sok gondunk, ha saját részre vásárolunk órát, de annál nehezebb a feladat, ha ajándékról van szó. Érdemes olyan karórát választani, ami passzol a viselőjéhez; sportos férfiaknak sportos óra, elegáns férfiaknak elegáns óra… Hölgyek esetében pedig összetettebb a feladat, hiszen az órának harmonizálnia kell a hölgy ékszereivel és öltözékével is.