Hogyan varázsolja illatosabbá konyháját

Nincs is hívogatóbb illat a frissen sült süteményeknél vagy egy sült pulykánál, viszont amikor úton vannak önhöz a vacsoravendégek, ideje egy frissebb illatot teremteni. A következőkben megismerkedhet a legjobb aromákkal, amelyek hangulatossá varázsolnak minden vacsorát.

[wp_ad_camp_1]

Van, aki a gyógynövényekre esküszik, például néhány szál rozmaringra vagy kakukkfűre. Ezeket a gyógynövényeket érdemes a láng fölé tartani, hogy jobban terjedjen az illatuk mielőtt megjönnének a vendégek, így eltűnik a sütés-főzés szaga és friss illat lesz a lakásban. Annak érdekében, hogy elkerülje a növények lángra lobbanását, javasolt a gyógynövényeket közepes hőmérsékletű láng fölé tartani, így csak egy gomolygó füst keletkezik majd, tűz viszont nem lesz majd. Ha a sütőbe fenyőtobozt helyez 250 fokos hőmérsékleten, az is rendkívüli megoldás lehet, és így egy őszi hatást kelthet az pirult fenyőtoboz illatával. Télen érdemes fahéjat, illetve szegfűszeget párolni, így pedig egy igazi ünnepi illatot kaphat, ráadásul ez a levegő párásítását is elősegítheti ha ön egy szárazabb lakással rendelkezik.

Konyha

Konyha

A desztillált fehér ecet és víz forralása is eltüntetheti az erős szagokat, ráadásul ez a megoldás rendkívül elegáns is. Akár egy darabka cédrusfát is meg lehet égetni, és ez is felfrissítheti a konyhát. Azok viszont, akik nem rendelkeznek cédrusfával, a tömjén cédrus is megfelelő lehet, és ez a verzió még talán biztonságosabb is. Egy ventilátort pedig érdemes az ablak elé helyezni, hogy az eltávolítsa az elhasznált levegőt a konyhából. Próbálja ki tehát ezeket a praktikákat, amelyekkel konyháját sokkal illatosabbá teheti mielőtt vacsoravendégeket fogad, és a vendégek is garantáltan jobban érzik majd magukat egy olyan konyhában, ahol friss, üde és illatos a levegő.