Hogyan vértezhető fel természetes módon a hideg időre az immunrendszer?

Természetesen mézzel! Mi mással? Ez az aranyszínű, cseppfolyós csoda minden háztartásban megtalálható, kiváltképp, ha hűvösebbre fordul az idő. A gasztronómiában is igen értékes alapanyag, de az egészségre gyakorolt jótékony hatása miatt talán többen használják.

A méz külsőleg és belsőleg is egyaránt nagyra becsült termék. Fogyasztása során rengeteg ásványi anyag és vitamin juttatható a szervezetbe. Segíti a kalcium felszívódását, gyógyír mindenféle fertőzésre és légúti megbetegedésre. Almaecettel párosítva kiváló a gyulladt ízületek kezelésére. Rengeteg energiát nyújt a fogyasztóinak, olyan káros anyagok bevitele nélkül, amit a finomított cukrok tartalmaznak. Ez a csodaszer természetes antibiotikumokat tartalmaz, így fertőzésekkel, baktériumokkal szemben is képes felvenni a harcot.

Receptgyűjtés során nem csak a mézes süteményeket, de az immunerősítő koktélokat is érdemes a család receptkönyvébe vésni. Például a mézes gyömbér, citrommal felturbózva igazi csodafegyver, de nátha esetén az idősebb korosztály a fokhagymás mézre esküszik. Virágporral dúsítva is tökéletes természetes antibiotikum. Felmérések és kutatómunkák bizonyítják, hogy külsőleg sebkezelésre, gyulladásra is kiváló eredményekkel használható. Emellett a szépségiparban fellelhető termékek alkotóelemeként is gyakran felmerül a méz. Regeneráló és nyugtató hatása révén csodát tesz a bőrrel, megőrizve annak fiatalosságát. Házilag is többféle pakolás készíthető belőle, túróval, élesztővel, gyümölccsel összekeverve. Mindezek pedig használhatók akár arcra, szájra vagy hajra. Tehát a méz ehető, kenhető és immunerősítő hatása miatt igazi csodaszernek minősül. Érdemes kipróbálni többfélét, melyre a méhészek áldozatos munkájának köszönhetően egyre több a lehetőség. A gesztenye, a repce, a hárs még talán az ismertebbek közé tartozik, de a manuka, a fenyőméz, a mandula vagy a narancsvirág egészen biztosan nem található meg minden konyhában. Töltsék fel a kamrapolcokat különleges méhészeti termékekkel, hogy a hideg időben is egészségesen teljenek a mindennapok!