Hollókőn minden nő el fog ázni!

Itt a tavasz első hónapja és mindjárt itt van április is, ha pedig április, akkor bizony húsvét. Idén április 19-21-e között is megrendezésre kerül a hagyományos, palóc Húsvéti Fesztivál, ami a locsolkodással, és gazdag programokkal várja Hollókőre érkező látogatókat. A rendezvény most még különlegesebb lesz, ugyanis a falu jelenlegi formájában most lesz látható utolsó alkalommal.

[wp_ad_camp_1]

Az nem is vitatható, hogy ha idén egy igazi, hagyományos húsvét élményére vágysz, akkor bizony Hollókőn a helyed. Ha ez az ünnep neked is többet jelent, mint egy jó kirándulás lehetősége, ha fontos számodra a hagyományok őrzése és azok továbbörökítése, ha szeretnéd megmutatni gyermekeid számára milyen is volt valaha a húsvét, vagy egyszerűen csak stílusosan szeretné kikapcsolódni, akkor mindenképpen érdemes a hollókői lakosokkal együtt ünnepelni.

Hollókői Húsvét 2014

Hollókői Húsvét 2014

Arra jó, ha felkészül a család minden nő tagja, hogy a hollókői hagyományok esetében nincs mese, avagy a falu apraja-nagyja viseletet hord, a lányok pedig gyorsan vizesek lesznek. Hollókőn a fiúk igazi sportot űznek a locsolkodásból, azaz szinte vadásszák a sokszoknyás lányokat, akik visítva állják a locsolást. A nagyszombati program már a gyerekeknek és családoknak szól, amíg húsvét vasárnapot és hétfőt a népzenei koncertek, a mesemondók és a népi hagyományok uralják.

Az idei ünnepségen többek közt fellép Herczku Ágnes, Szalóki Ági, Nikola Parov, a Nógrád Táncegyüttes, de lesz Kerekes Band koncert, valamint mesemondó, tánctanítás, és közös nótázás is. Az biztos, hogy a jó hangulat biztosított lesz, nem fogtok unatkozni húsvétkor, ha Hollókőre látogattok.