Honnan tudjuk, hogy miért sír a csecsemő?

Minden szülő aggódik a gyermeke egészségéért, de legfőképpen akkor, ha újdonsült szülőkről és első gyermekről beszélhetünk. Az ilyen esetekben a legtöbbször hajlamosak vagyunk arra, hogy túlaggódjuk a dolgokat.

[wp_ad_camp_1]

Ám sok esetben feleslegese a kétségbeesés, hiszen a csecsemők csak ezzel az egy móddal tudják kifejezni azt, hogy valami nem stimmel velük, fájdalmuk van, esetleg éhesek, vagy éppen egy kis törődésre vágynak. Egy kezdő szülő életében még igen nagy feladat lehet a különféle sírásokat megkülönböztetni. Ugyanis igen ez egy érdekes ténynek tűnhet, ám a babák nem csak egyféleképpen sírnak. Hiszen másként sír ha éhes és akkor is ha fáj a hasa. A legtöbben úgy vélekednek erről, hogy egy anya mindig tudja miért sír a gyermeke. Egy a biztos, bármilyen ritmussal vagy hangnemmel is sír a gyermek az valamilyen szükségállapotra utal. De még nem sikerült kiismernünk a saját gyermekünk igényeit, addig minden sírás egyforma.

Babasírás

Babasírás

A babáknál mindig érdemes a különböző jelekre odafigyelni, hiszen ezzel próbálják közölni velük a dolgokat. A legtöbb baba, amikor éhes akkor azt hosszas sírással próbálja jelezni, kis szünetekkel tarkítva, ám újra és újra felharsan. Leginkább innen tudhatjuk, hogy éhségét szeretné velünk tudatni. A fájdalom üzenet az, ami minden szülő számára rémisztő lehet. Ez az a sírás, melyet egy szülő sem szeretne hallani gyermekétől, pedig sajnos ez is előfordul. Amikor ezt az üzenetet szeretné átadnia a baba a szülők számára, akkor éles, szinte más fülsértő sírásba kezd, melyet csak éppen addig hagy abba még újra levegőt vesz. Ehhez a síráshoz is legtöbbször párosulnak különféle testbeszédek, mint pl. ha baba a lábait a pocakjához húzza, vagy éppen feszíti magát. Ilyen esetekben nagy valószínűséggel hasfájással állunk szemben.