Horvátország nyaralás, garantált élmény

A legtöbb magyar turista számára már egyáltalán nem ismeretlen ez az ország, hiszen hozzánk ez a legközelebbi nyaralóhely, amely nem csak gyorsan megközelíthető, ám igen szép látványt is biztosít az ide érkezőknek.

[wp_ad_camp_1]

Horvátország nyaralás nagyon sok, olyan ismert hellyel büszkélkedhet, amely rengeteg turistát vonzz évről-évre. Azok, akik már jártak a szomszédos országban, azok biztosan vissza vágynak, akik pedig nem azok biztosan tervezik a közeljövőben. Amely annak köszönhető, hogy tiszta tengerparttal és kristálytiszta vízzel várják a turistákat. Illetve  a kedves kiszolgálásról és magas vendégszeretetről se feledkezzünk meg. A horvát tengerpart előnyére válik még az is, hogy a strandok nagyrészt erdőkkel borítottak, így nem kell a tűző napon lennünk a legmelegebb órákban sem. nagyon sok kis öbölt találhatunk a part mentén, melyet úgy használhatunk, mint egy magán strandot. Ezért is kifejezetten ajánlott a kisgyermekes szülők számára. Továbbá az mellett, hogy gyönyörű nagyon hangulatos tengerparti városkákkal várja az ide látogatókat, melyek mindmáig megőrizték a bájukat, így az óvárosok szinte kötelező látnivalók, melyek megtekinthetőek Pulán, Porecon és Rovinjban.

Horvátország nyaralás

Horvátország nyaralás

Horvátország híres még a Nemzeti Parkjairól, melyből az egész ország terültén 8 található. Ezek közül talán számunkra  a Plitvicei Nemzeti Park lehet a legismerősebb, de a többit is érdemes felkeresni, hiszen páratlan látványt nyújtanak az ide látogatóknak. A horvát tengerpart közel ezer szigettel rendelkezik, amely szigetvilága, és sziklazátonyai, csodálatos élményt nyújtanak a nyaralók számára. A vízhőmérséklete igen változó, ám az átlag hőmérséklet június és szeptember között 21-25 fok között szokott lenni. További információ megtalálható a nyaralashorvatorszag.hu oldalán.