Hosszbordás szíj – Előbb utóbb cserélni kell!

Az alkatrészeket tekintve, vannak kopó alkatrészek, melyeket idővel cserélni kell. Ilyen alkatrész a hosszbordás szíj is. Érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni a hosszbordás szíj feszességét. Ha úgy látja és a szerelő is megerősíti, hogy az alkatrész lassan elhasználódik, akkor ideje új alkatrészt vásárolni, melyet érdemes az alkatresz.hu webáruházból beszerezni!

[wp_ad_camp_1]

Hosszbordás szíj széleskörű feladatokat lát el, aminek következtében intenzív terhelésnek van kitéve. Konstrukciótól függetlenül nagyon sok alkatrész meghajtásáért felelős a hosszbordás szíj. Jellemzően hosszabb élettartartammal rendelkezik, mint például a vezérműszíj. Viszont ennek ellenére érdemes időről-időre leellenőrizni az alkatrész állapotát, így megelőzhető az egyenetlen kopás, de legalábbis időben észlelhető. A legoptimálisabb, ha legalább fél évente egyszer leellenőrzi az alkatrészt. A legjobb módja, hogy megállapítsa a csere szükségességét, ha diagnosztika céljából szerelőhöz viszi a gépjárművet. Mindössze egy kis odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy az alkatrész minél hosszabb ideig optimálisan működjön. Nehéz egy konkrét kilométer számot mondani, de jellemzően körülbelül hatvanezer kilométerenként kell sort keríteni a cserére.

A csere során nagyon fontos, hogy a szakember sort kerítsen az általános megelőző vizsgálatokra, javításokra, illetve a segédberendezés szíjhajtását is alaposan meg kell tisztítani. Arról már nem is beszélve, hogy nagyon fontos, hogy a megfelelő hosszbordás szíj legyen beszerelve a gépjárműbe. Az alkatreszek.hu webáruházban hatalmas, minőségi termék választékból tudja kiválasztani a megfelelő alkatrészt. Ha megbízható helyről szeretne minőségi hosszbordás szíjat vásárolni, akkor érdemes megtekinteni az alkatreszek.hu webáruház kínálatát!