Hőszigetelő, szárítást és penészmentesítést segítő falfesték

Ma már számtalan remek falfesték adott, ami csodálatosan színez, de érdemes nagyban gondolkodnunk, hiszen már egészen speciális, többfunkciós falfestékek is léteznek. A most megjelent páratlan Protektor festék, nem csak egy egyszerű falfesték, hiszen javítja a falak hőszigetelését, csökkenti a felületek nedvességtartalmát, így ugyebár penészedés alapfeltételét is.

Az említett remek tulajdonságok a festékben lévő kerámiagolyóknak köszönhetőek, melyek megkötik a falban lévő nedvességet és visszaverik a hősugarakat. A speciális Protektor festékek másik nagy előnye, hogy egyaránt megfelelnek külső és belső falfelületeken való alkalmazásra is. Olyan falfestékről van szó, mely üreges kerámiagömbök millióit ragasztja a falfelületre és ezáltal száradás után rugalmas, tömör, vízzáró, de páraáteresztő felületet képez.

Penészmentesítő falfesték

Penészmentesítő falfesték

A kerámia köztudottan kimagasló hőszigetelő képességű anyag, így csökkenti a falak hővezetését és javítja a szerkezet hőszigetelését. A kerámiafelület emellett még a hőhullámokat is visszaveri, ezáltal csökkentve a felületeken át történő hőveszteséget. A nagyszerű Protektor festékek alkalmazásával a régi, rossz hőszigetelő képességű falfelületeken egészen 25-30 százalékos, valamint egyidejűleg belső falfelületeken is alkalmazva akár ég 40 százalékos fűtési energia megtakarítás is érhető lehet, ami már jelentősen csökkenti a fűtési költségeket.

Mivel kerámiagömbök megkötik a falszerkezetekben lévő nedvességet, így megszüntetik a penészedés kialakulásának feltételeit is, sőt mivel a levegő páratartalmának csökkenésével a gömbök elpárologtatják a megkötött nedvességet, így még az adott helyiség levegőjének páraháztartását is javítja. A festékréteg emellett nedves falak szárítására is tökéletesen alkalmas, azaz a helyiségek egészségesebbé tételében is segíteni tudnak.