Így növelje túlélési esélyeit repülőgép szerencsétlenségkor

Az esélye annak, hogy egy repülőgép lezuhan, nagyon alacsony, és konkrétan az esély arra, hogy épp az ön repülője zuhan le 1 a 8.357-hez, tehát tényleg nincs mitől aggódnia. Az is tény, hogy több esély van arra, hogy villámcsapás által haljunk meg, mint repülőn. De az igazság az, hogy minden egyes alkalommal, amikor becsatolja öveit a repülőn, gondolataiban mindig ott lesz az, hogy lehetőség van a zuhanásra is. Azért, hogy ezt túlélje, tehet néhány óvintézkedést.

[wp_ad_camp_1]

Az első az, hogy tartsa magán cipőjét a felszállás és a leszállás között. A felszállás és a leszállás a repülés legkritikusabb szakasza, annyira kritikus, hogy ilyenkor az utaskísérők és a pilóták számára is tilos a kommunikáció. Az rendben van, ha leveszi a cipőjét felszállás után, de mindenképp vegye fel őket leszállás előtt, mert elég kellemetlen egy sugárhajtómű-üzemanyaggal áztatott aszfalton szaladgálni. A repülőn ne fogyasszon alkoholt és ne vegyen be gyógyszert sem. Egy koktél még rendben van, de tartsa észben, hogy az alkohol miatt hígabb lesz a vére főleg olyan nagy magasságban, és a kabin nyomásától pedig sokkal intenzívebben érezheti az alkohol hatását.

Repülőgép szerencsétlenség

Repülőgép szerencsétlenség

Ez viszont nem egy biztonságos dolog, hiszen nagy józanságra van szükség ahhoz, hogy túléljen egy repülőgép katasztrófát, tehát legyen mindig éber. Mindig tartsa észben milyen messzire van öntől a kijárat. Ezt a mondatot már biztosan többször hallotta eligazítások során, de vajon hányszor szánta rá igazából azt a néhány másodpercet? Viszont ha jól ismeri, hogy hol a legközelebbi kijárat, és ha tudja, hogy hány sor ül meg én és az ajtó között, akkor könnyebb lesz kimenni egy sötét vagy füst töltötte kabinból. Végül pedig az sem ajánlott hogy bármit magával vigyen a repülőgépre, hiszen az emberi élet nem pótolható, a táskák és csomagok tartalmai viszont igen, tehát ne kockáztasson!