Ipari alpinizmus

Az ipari alpinizmus az állványzati rendszerek drágulásával egyre nagyobb teret nyer. Sokan választják az ipari alpinistákat, amikor egy festési vagy egy falazási munkálatról van szó, főleg magas épületeken. Az alpinisták segítségével a tulajdonosok igen komoly összegeket takaríthatnak meg, hiszen ez egy idő és költséghatékony kivitelezést rejt magában. Az állványzatok kizárásával a továbbiakban már semmi rejtegetni való sincsen, hiszen az állványzat már nem takarja el a folyamatban lévő munka területét így a tulajdonos is folyamatosan láthatja hogyan halad a munka.

Tetőszerkezetek építésénél, kőműves és falazó munkálatoknál, tetőfedés és bádogos munkáknál is igen költségtakarékos megoldást kínálhat az ipari alpinizmus. További fontos előnye, hogy zárt légudvarokban is alkalmazható és olyan helyeken ahová igen nehézkes a bejutás, vagy szinte már lehetetlen. Amikor az ipari alpintechnika mellett döntünk, akkor csakis megbízható és több éves gyakorlattal rendelkező szakembert illetve vállalkozást válasszunk, akik esetleg bevizsgált felszereléssel és alpintechnikai szakképesítéssel dolgoznak. Ha ezt mind szem előtt tartjuk, akkor megkímélhetjük magunkat a munkahelyi balesetektől és a szokásos hercehurcától.

Ipari alpinizmus

Ipari alpinizmus

Még érdemes arra is odafigyelnünk, hogy a vállalkozó vagy cég garanciát is vállaljon az elvégzett munkára, hiszen ez az építőiparban is mindenhol így szokás. Érdemes a szokásos szerződéseket is jó előre megkötni és a helyszíni bejárást is megtartani. Az senkinek sem jó, ha olyan munkát vállal el papíron, amelyet lehet, hogy a valóságban képtelen kivitelezni.