Ismerd meg a gyakori válóokokat, tegyél ellenük!

A legtöbb válás az elhidegülés miatt következik be. A nők és a férfiak is az érzelmi problémákat jelölik meg többségében a válás okaként. Statisztikák kimutatták, hogy vannak olyan válások, ahol kifejezetten a Facebook a bűnös, mivel a házastársak úgy érzik, hogy a partnerük sok időt tölt a számítógép előtt. Persze a Facebook magától nem tesz tönkre házasságokat, sokkal inkább az emberek, akik sok időt fordítanak rá. A romantika folyamatos fenntartása tehát nagyon fontos szerepet játszik a válás elkerülése esetében.

[wp_ad_camp_1]

A megcsalás szintén gyakori válóok. A hűtlenséget nem egyszerű megelőzni, mert nagyon sok esetben a megcsalás nem maga a probléma, sokkal inkább már valamilyen korábbi problémának a következménye. Amit ez ellen tenni lehet az az, ha őszintén beszéltek egymással a problémáitokról, az igényeitekről, függetlenül attól, hogy azok lelkiek vagy fizikaiak. Természetesen van az úgy, hogy a házastársak egyik fele minden előzmény nélkül valakivel őrült szerelembe esik és semmit sem lehet tenni.

Válóok

Válóok

Az anyagi gondok a válás okai esetében a nőknél harmadik helyen szerepelnek. Bizony kevés szomorúbb dolog van annál, mint amikor a piszkos anyagiak miatt szakítanak szét egy különben jó kapcsolatot. Sok esetben erre a problémára a válás nem megoldás. Statisztikákkal kimutatták, hogy a pénz miatt kialakuló vita a leggyakoribb feszültségforrás, tehát nem is meglepő, hogy az anyagiak miatti veszekedések előbb vagy utóbb olyan mértéket öltenek, ami lehetetlenné teszi az együttélést.

Az alkoholizmus és a vele járó agresszió a másik gyakori tényező a válások mögött. Az alkohol miatti agresszió tényleg olyan dolog, amire egyszerűen nincs mentség. Tudni kell viszont, hogy az alkoholizmus egyfajta betegség, amin csakis orvosi kezelés segíthet. A feleknek kell eldönteniük, hogy alkoholizmusból való kilábalás útját együtt járják végig, vagy külön válnak útjaik.