Ismerje meg a hidegburkolatok tartósságának titkait!

A nappali, terasz, fürdőszoba vagy akár egy zuhanyzó burkolása esetében is kizárólag csak professzionális csemperagasztót és burkolólapot érdemes választani, hogy így az elvégzett munkálatok eredménye tartós és szép maradhasson hosszú – hosszú éveken át. Ezen túl viszont van még pár dolog amire oda kell figyelni, hogy a hibalehetőségeket a burkolás során elkerülje.

[wp_ad_camp_1]

A kerámiaburkolatok többségében jelentős értéket képviselnek, pontosan emiatt olyan fontos a hidegburkolási rendszer minősége és annak megbízhatósága. Az üzletekben kapható professzionális csemperagasztók azonos mértékben garantálják a szilárdságot, a rugalmasságot, a tapadást, legyen szó greslapokról vagy épp sötét színű teraszburkolatról, de a minőségi ragasztók emellett már megoldást nyújtanak speciális helyzetben is. A kerámia burkolólapok ideális tapadásának másik feltétele a teherbíró és tökéletesen sima aljzat.

Hidegburkolat letétel

Hidegburkolat letétel

A biztonságos vízszigetelés ugyancsak rendkívül fontos. Szerencsére ma már nem készülhet fürdőszoba vízszigetelő anyagok alkalmazása nélkül, sok bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat minőségi anyagok használatával. A nedvességnek kitett helyiségekben burkolás előtt javasolt folyékony fóliát is használni, hiszen nélküle a fröccsenő víz felszívódik a falazatba, annak másik oldalán pedig megjelenik a nedvesség.

Az csak természetes, hogy a minőség mellett az esztétika is fontos szerepet játszik. Fontos, hogy a sokoldalú választékban kapható burkolólapokhoz a fugázóanyagok is széles színválasztékban álljanak rendelkezésre. Ügyeljen rá, hogy a termékeknek ne csak rugalmasnak és penészesedés gátlóak legyenek, hanem víz- és szennyeződés taszítóak is, mivel így hosszú évekre tudják majd garantálni a szépséget és a biztonságot a csempézett helyiségekben.