Izgalmas tini könyvek serdülők számára

A tinédzser kor jellemzően a lázadás időszaka, amikor a fiatal előszeretettel tölti ideje nagy részét kortársaival és a monitor előtt ülve. Ugyanakkor nem lehetetlen feladat elérni, hogy a gyerek olvasson. Természetesen az a legjobb, ha önszántából nyúl könyvekhez és nem azért, mert a szülő erre utasította.

Tini könyvek olvasása kiváló kikapcsolódást nyújt a serdülők számára. Sajnos ezzel nem minden tinédzser ért egyet. Ha a tini már gyerekként is előszeretettel nyúlt a könyvekhez, akkor nagyobb eséllyel fog tinédzser korában is olvasni. A mai, huszonegyedik századi gyerekek esetében a legnagyobb problémát az jelenti, hogy a laptop, telefon, tablet háromszögben éli az életét. Ugyanakkor mielőtt még végleg leszólnánk ezt a korosztályt, ha alaposan belegondolunk, mi sem vagyunk mások. A felnőttek is meglehetősen sok időt töltenek az interneten való keresgéléssel, cseteléssel, zenehallgatással. Éppen ezért nem lehet felróni a következő generációnak, hogy sok időt töltenek a monitor előtt, különösen, hogy ők ebbe beleszülettek. Ugyanakkor ez nem azt jelenti, hogy bele kell nyugodni abba, hogy a gyereket úgy kell elvonszolni a monitor elől.

Ma már nagyszerű tini könyveket lehet kapni, amelyeket felkelthetik a serdülő figyelmét. Elsősorban a gyereket foglalkoztató témájú könyveket kell keresni. A meglepetés jó ötlet, de csak akkor, ha biztosan tudja milyen könyvnek örülne a gyerek és nem fogja úgy érezni, hogy a szülők rá akarják kényszeríteni az olvasást. A legbiztosabb az, ha a gyerekkel együtt nézik meg a kínálatot és közösen választják ki azokat, amiket szívesen olvasna. Ha szeretne bővebben tájékozódni és megtekinteni a tini könyvek széleskörű kínálatát, akkor azt javasoljuk, hogy látogasson el a book24.hu webáruházba és rendeljen!