Jikiden Reiki Kongresszust tartottak Barcelónában

Idén, 2014. augusztus 16-17én került megrendezésre az első világ kongresszus a japán székhelyű Jikiden Reiki Intézet szervezésében, mely eseményre több országból érkeztek a japán kézrátételes gyógymód tradíciója és gyakorlata iránt érdeklődők a világ minden országából. Az esemény különlegességét adja, hogy ez volt az első olyan konferencia, melynek fővédnöke egy japán szervezet volt és túlmutatott egy szokványos szakmai találkozón.

[wp_ad_camp_1]

A konferemcián ugyanis számos élmény beszámoló, valamint kulturális program is terítékre került a nagyérdemű közönség szórakozása érdekében, írja a jikidenreiki.hu weboldal.

Az első Jikiden Reiki Világ Kongresszus helyszíne Spanyolország fővárosa, Barcelóna volt ahol a patinás 4 csillagos besorolást kapó NH Constanza Hotel adott otthont ennek a rangos eseménynek. A helyszín exkluzívitását mutatja, hogy a vendégek kényelmét 308 alap szolgáltatásokkal, 60 extra kényelmet nyújtó szoba, valamint elnöki lakosztály is jelen van ebben a rangos szállodában. A Jikiden Reiki Konferenciára igyekvők kényelmét számos wellness szolgáltatás és a spanyol konyha remek ételei kényeztették.

A Jikiden Reiki Intézet elnöke Tadao Yamaguchi már 1 héttel ezelőtt megérkezett ugyanis a konferenciát megelőzően szemináriumot is tartott a spanyol tanítványok számára. A kurzusok lehetőséget adtak a Jikiden Reiki 1-es, 2-es és tanár asszisztens szintjének elvégzésére. Így akadt olyan részvevő, aki közel 1 héten át szívta magába a japán tradicionális reiki tudományát és gyakorlatát.

A Jikiden Reiki programok és előadók a Konferencián

A regisztrációt és megnyitót követően Tadao Yamaguchi kezdte meg az előadásokat a Jikiden Reiki jelene és kezdete c. kezdetű előadással. A beszédben a hallgatóság megismerhette e japán iskola gyökereit, hogyan fedezte fel Usui mester a reikit, az hogyan hagyományozódott át Dr. Hayashira, akinek egyik tanítványa volt Chiyoko Yamaguchi, aki révén fennmaradt ez a tradicionális tanítás, melyet nagyban segített, hogy számos dokumentum, visszaemlékezés, fénykép segítette a 30-as évekbeli rendszer teljes rekonstruálását. Mára a Jikiden Reiki az egyik legismertebb japán stílus a világon, melyet több mint 40 országban tanítanak és melynek több mint 200 tanára van.

Jikiden reiki kongresszus

Jikiden reiki kongresszus

Frank Arjava Petter, alelnök előadása folytatta a történelmi visszaemlékezést és beszámolót, melyben elmondta, hogyan terjedt el a reiki Hawayo Takata által és hogyan jutott vissza a new age hatással módosult változata Japánba és hogyan vált az népszerűvé és miként nyert teret újra a hagyományos tanítás, melynek oszlopos képviselője a Jikiden Reiki. Arava Petter ezen kívül egész délutános gyakorlati workshopot is tartott a nagyérdeműnek, mely keretében a japán kezelés és meditációs technikák átadása történt meg.

A konferencia vendég előadója Masaru Emoto volt, aki a Reiki és Hado kapcsolatáról tartott előadást, bemutatva hogyan képes a hang és az energia megváltoztatni a víz kristályszerkezetét.

Ezen kívül Amanda Jayne tartott előadást a Jikiden Reiki hőskoráról, visszaemlékezve a kezdeti időkre, amikor Chiyokoval együtt tanulta e japán módszert Kyotoban. Gisela Stewart a kézrátételes gyógymód tapasztalatait osztotta meg a hallgatósággal, mindenre és miként lehet alkalmazni a Jikiden Reikit. Ezen előadáson az is kiderült,  ez a japán módszer azoknál is működik, akik nem hisznek benne és mely egyre elfogadottabb a nyugati orvoslás köreiben is, igaz sok országában még többen vannak, akik kétkednek a módszer hatékonyságában.

A Jikiden Reiki eseményének kulturális csúcspontja volt Rodrigo Rodriguez fuvola szólóestje, melyet egy különlegesen megkomponált stílusban adott elő japán darabokat a shu Buddhista iskolához tartozó Kumoso szerzetesek vendég szereplésével.