Kerti szerszámok minden mennyiségben online

A metszőolló, más néven kézi metsző egyfajta olló, amelyet növényeken lehet használni. Elég erősek ahhoz, hogy a fák és cserjék kemény, néha legfeljebb két centiméter vastag ágait metsszék. Kertészetben, növényi faiskolai munkákban, gazdálkodásban, virágrendezésben és természetvédelemben használják őket, ahol az élőhelyek finom kezelésére van szükség.

[wp_ad_camp_1]

Kerti szerszámok köztük minőségi metszőollók rendelhetőek a citidepo.hu weboldalon, ezért itt a helye nálunk ha ön is régóta keres már minőségi szerszámokat. Az ágvágó nagyobb, kétkezes, hosszú nyéllel rendelkező szerszámok vastagabb ágakhoz, mint amennyit a metszőolló képes levágni. A kertészkedés részeként a növények vágása az ókorig terjedt mind az európai, mind a kelet-ázsiai talajművelés területén, speciális ollóval, amelyet a kínai penjinghez és annak elágazásaihoz használtak, több mint ezer éve. A modern Európában csak a kertészeti munkákhoz használt olló létezik 1819 óta. Az 1890-es évek végén egész Európában és az Egyesült Államokban értékesítettek metszőollókat. Az metszőollókat manapság a kertészek, a borászok és a gyümölcsgazdák széles körben használják.

Az metszőollók rövid fogantyúval rendelkeznek, és egy kézzel működnek. A fogantyúk közötti rugó az állkapcsok becsukódása után ismét kinyílik. Ha nem használják, akkor az állkapcsokat biztonsági retesz vagy a fogantyúkat összekötő hurok zárhatja. Bizonyos típusokat csak jobbkezes vagy balkezes használatra terveztek, és vannak forgó fogantyúk a súrlódás csökkentése és a kézfeszültség minimalizálása érdekében az ismételt használat során. Vannak olyan hosszabb verziók is, amelyeket teleszkópos metszőknek neveznek, amelyek hosszú elérésre állíthatók, és a fogantyúk és a pengék között egy teleszkópos oszlopon belüli rúdrendszerrel működnek. További részletekért és rendelésért keresse fel a citidepo.hu weboldalt.