Kis okos, a klíma választás megkönnyítéséhez

Manapság egyre változékonyabb időjárással kell szembe néznünk, így nem árt, ha felkészülünk a legváratlanabb helyzetekre is.

[wp_ad_camp_1]

Klíma választó abban nyújt segítséget, hogy az otthonunkhoz és az igényeinkhez a legmegfelelőbb berendezést sikerüljön megvásárolnunk. Évről-évre a kánikula egyre hirtelenebbül tör ránk, így sokszor már akkor döbbenünk rá, hogy ideje cselekedni, mikor már szinte, hogy késő. Amennyiben eddig minden évben megfogadta, hogy itt az ideje, egy klíma berendezés beszereltetése, akkor az idén még van rá lehetősége. Ám mikor elhatározzuk magunkat, akkor jön a következő lépes, hogy milyen típusú, kapacitású berendezés lenne a legjobb. Most mi ebben segítünk! Az első és talán a legfontosabb szempont, hogy kiszámoljuk a hűtőteljesítményt. Ám ez nem a mi dolgunk, sokkal jobban járunk, ha egy hozzáértő szakemberre bízzuk a dolgokat. Azt, hogy milyen teljesítményű klímára lehet szükségünk, számtalan tényező befolyásolhatja, ám legfőképpen a szoba nagysága és annak belmagassága.

Ám a megfelelő teljesítmény a helyiségben található üvegfelülettől is függ, és még a szigetelés minősége is befolyásolja. Abban az esetben, ha a klíma teljesítményét alul méretezzük, akkor sajnos azzal a hibával kell szembesülnünk, hogy a berendezés nem fogja tudni kellően lehűteni a teret és a fogyasztása is megnőhet. A vásárlásnál a másik igen fontos tényező az ár. Ma már az üzletek polcain az egészen olcsótól a luxus kategóriáig megtalálhatjuk a klíma berendezéseket. Az olcsó klíma nem feltétlenül, hogy a rossz minőséget jellemezze, sokkal inkább a rendelkezésre álló funkciók száma csökken. Illetve az energiatakarékosságra is nem árt figyelni, mindig A jelöléssel ellátott klímát válasszunk. További bővebb információt a www.fujitsuklima.hu weboldalán talál.