Klíma, amellyel nem csak hűteni lehet!

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban vagy munkahelyünkön, vagyis hogy a komfortérzetünk megfelelő legyen, nagyon sok feltételnek kell teljesülnie. A komfortérzetünket leginkább befolyásoló tényező a hőmérséklet.

[wp_ad_camp_1]

A megfelelő hőmérséklet biztosítása klíma segítségével egyszerűen megoldható. Elég csak beállítani a kívánt hőmérsékletet és a nyári forróság ellenére kedvünkre hűsölhetünk a kellemesen hűvös szobában. Persze ma már nagyon sok klíma ennél jóval többet tud, hiszen nem csak hűteni képesek a szoba hőmérsékletét, hanem akár fűteni is. Ezek az inverteres technológiát alkalmazó klíma eszközök, amelyek a hűtési folyamatok megfordításával képesek fűteni is.

Klíma

Klíma

Ez akkor lehet nagyon fontos, mikor hazaérkezünk egy hosszabb útról és napokig nem volt fűtés a lakásban. Ilyenkor a gáz- vagy a vegyes tüzelésű kazánnal akár órákig is eltarthat a lakás felmelegítése, de az inverteres technológiát alkalmazó légkondicionáló berendezés már néhány perc alatt kellemessé teszi a levegő hőmérsékletét. Természetesen ezeket a berendezéseket lehet kisegítő fűtési eszközként használni, vagy fő megoldásként is. Hiszen nagyon energiagazdaságosak, így nem kerül sok pénzbe az üzemeltetésük folyamatos működésnél sem.

Ezekbe a modern klíma eszközökbe már olyan különleges szűrőket is szerelnek, amelyek képesek elpusztítani a lakás levegőjében megtalálható fertőző mikroorganizmusokat, így nem csak a kényelmünket szolgálják, hanem az egészségünket is megóvják. Sőt mi több, vannak olyan légkondicionáló berendezések is, amelyek párátlanító funkcióval is rendelkeznek, így az otthonunkat is megóvják a penész megjelenésétől.