Kötelező darabok a női gardróbokban

Az ősz beköszöntével általában elcsomagolásra kerülnek a lenge, nyári ruhák, s helyüket átveszik a lehulló levelek színeit idéző, kicsit melegebb ruhadarabok.

De vajon mik azok a kötelező elemek, amik minden női szekrényben alapelemként vannak számon tartva? Először is egy jó farmernadrág! Mert a farmerhez minden passzol, abszolút aduász. Tökéletes választás a csinosabb és a lezser, sportosabb hatás elérésének céljából is, ráadásul gyakorlatilag nincs olyan szín vagy ruhaanyag, mellyel ne mutatna jól. A másik elengedhetetlen ruhadarab a blézer. Csak úgy, mint a farmer, a blézer is remekül mutat a lazább és a komolyabb, csinosabb vonalat képviselőkön is. A szín itt azért már meghatározó lehet, hisz jó, ha a kiegészítőkhöz is illik, de a semlegesebb színekkel nem lehet mellélőni! S ami jól mutathat egy blézerrel, az egy ruha. Nyilván nem a nyári mintákkal tarkított verzió lesz a befutó ősszel, inkább az a bizonyos mindenkinél lapuló fekete koktél.

Ha a kötelező elemek számát 7 darabra próbáljuk redukálni, akkor még maradt 4 ruhanemű, mely nélkül nem érdemes élni. Egyértelmű, hogy egy meleg, kötött pulóver mindenképpen helyet kell, hogy kapjon a felsorolásban! A hosszabb, elegánsabb szabású kabát, mely akár tűsarkúval, akár egy bokacsizmával megállja a helyét, szintén az őszi alapfelszerelés részét képezi. Színválasztáskor itt is érdemes az élénk színeket elkerülni, a pasztell, illetve a fekete és a barna színek sosem mennek ki a divatból! A csizma megint csak olyan darab, amely tényleg minden nőnek kell. Az, hogy magas vagy lapos, leginkább stílus és alkat kérdése. A hossza szintúgy, bár talán a bokacsizma az, amelyik jolly jokerként használható, mert az a magasabb és alacsonyabb termettel megáldott hölgyeken is pompásan mutat. S az őszi szekrény utolsó, ám abszolút nem elhanyagolható eleme, a sál. A sál öltöztet! Ne legyen túl vékony, hisz akkor nem funkcionál, de ne is legyen olyan, ami hússzor körbetekerve eltakarja a viselőjét. Legyen dekoratív, kényelmes és finom anyagú, amit szívesen hordanak! Ezek persze csak ötletek, a jó megjelenéshez nem elegendőek az imént felsorolt ruhadarabok. Fontos, hogy a ruha viselője jól érezze magát a bőrében, így mindenképp erre kell törekedni ebben a témában is! Jó pakolást!