Leglátványosabb maja romok Guatemalában

Guatemala tele van hagyományos őshonos falvakkal és színes piacokkal. Ha el tud szakadni a jelenlegi varázsától, akkor egy még félelmetesebb múltat ​​talál a maják városainak maradványaiban, amelyek egykor uralták az országot. A maja az egyik legnagyobb korai civilizáció volt, és technológiájuk ma is meghökkent.

[wp_ad_camp_1]

Ha a maja romokhoz vezető útja Tikalnál megáll, akkor valami különlegeset hagy ki, mégpedig az Uaxactun-t. Mindössze 20 km-re (12 mérföld) egy földúton található a maja civilizáció legrégebbi csillagászati ​​obszervatóriuma. Ez egy olyan hely volt, ahol szertartásokat tartottak. A néha Waxaktun néven ismert Uaxactun romjai Kr.e. 1000-ig nyúlhatnak vissza. Uaxactun utolsó feliratos emlékműve 889-ben kelt életre. Az Uaxactun a Tikal Nemzeti Parkban található, de a Tikal-romokhoz kevesen jutnak el, mert kevesen tudnak róla. Quirigua romja megtalálható Guatemala délkeleti részén, a Motagua folyó mentén. Körülbelül Kr. U. 200 óta lakják, Quirigua legtöbb műemlékét a nyolcadik és a IX. A Quirigua Régészeti Park középpontja a Great Plaza, a legnagyobb ismert maja nyilvános téren láthatja. Quirigua jól ismert homokkő emlékműveiről, amelyeket fémeszközök nélkül faragtak.

Ezek az emlékművek fontosak a beléjük vájt információk miatt, amelyek hieroglif szövegek, és ezek olyan információkat tartalmaznak, mint a fontos dátumok, események, például napfogyatkozások és történelmi adatok, valamint a maja politika. El Miradort gyakran emlegetik „a maja elveszett városaként”, mert ezt a korábbi maja fővárost mára dzsungel borítja. Valamikor ez volt a maja civilizáció legnagyobb városa (a becslések szerint 100.000 és 250.000 ember közötti lakossága volt). Az odaérkezés nehézségei miatt kevésbé fedezték fel, bár itt található a világ egyik legnagyobb piramisa. Az El Miradorba való eljutás kalandnak minősül, mivel két-három napos szárazföldi utazással jár sűrű dzsungeleken keresztül, hogy elérjük a Kr. E. 2000 körül alapított várost.