London látnivalói

Egy London utazás alkalmából nem árt, ha az ember igen jól felkészül, hiszen Londonban igen borsos árakra lehet felkészülni.  Mind a múzeumok, mind a látványosságok és a különleges éttermi vagy állatkerti kalandok is mind súlyos fontokba kerülnek. A London látnivalók közül jó párat ki lehetne emelni, csak győzze az ember felsorolni.

[wp_ad_camp_1]

Mielőtt még bármihez is hozzákezdenénk, érdemes egy kicsit megismerkedni a London Pass fogalmával. Ez egy olyan speciális kártya, amelynek megvásárlásával nagyon sok belépő megspórolható vagy igen nagy kedvezménnyel vásárolható meg. Ez egy egyszeri kiadás, amit ésszerű még itthonról elintézni. A postai úton megérkező London Pass, igen jó szolgálatot tehet még a londoni utazás ideje alatt.

Ha éppen a múzeumok iránt mutatunk igen nagy érdeklődést, akkor természetesen a British Múzeum a legelső ahová érdemes betérni. Itt a rosettai követ és a hieroglifákat érdemes megtekinteni. A Big Ben és a Parlament meglátogatása szintén nagyon fontos célpont. Nem érdemes kihagyni, hiszen végre megtekinthetjük a királynő aranyozott trónját is és feltekinthetünk a Big Ben 13,5 tonnás harangjára. A Westminster apátság a koronázó templom, a London Eye pedig egy hatalmas attrakció. Itt 135 méter magasról csodálhatjuk meg London belvárosát. A Buckhingam Palota – ha éppen szerencsések vagyunk és fogad látogatókat – akkor mindenképpen érdekes fél napos látnivalót jelenthet, hiszen az őrségváltást sem érdemes kihagyni.

London látnivalói

London látnivalói

Akik imádják a vásárolgatást, még véletlenül se hagyják ki a Harrods áruház meglátogatását. A borsos árak miatt valószínűbb a látogatás, mint a vásárlás, bár némely épületszinten igen sok akciós kínálat is található. Ide mindenképpen érdemes betérni. London egy hatalmas város, hiszen talán egy kéthetes nyaralás is kevés arra, hogy ennyi szépséget és érdekességet megtekintsünk!