Megtakarítások összehasonlítása 2018-ban

Mielőtt bármilyen megtakarítás mellett letennénk a voksunkat érdemes összehasonlítást végezni a lehetőségek között.

[wp_ad_camp_1]

Az életbiztosítás.com oldalán egy helyen hasonlíthatod össze a különböző befektetési formák különbségeit. Magyarországon nagyon sok megtakarítási forma létezik, amelyek lehetnek hosszú vagy rövid lejáratúak. Egy személyre szabott megtakarítási forma kiválasztása nem túl egyszerű feladat. A megtakarítási formák a bankokban és a biztosítóknál is elérhetők és természetesen mindenhol mások a konstrukciók. Ezeket a befektetési lehetőségeket érdemes összehasonlítani, hiszen hatalmas eltérések lehetnek. Ilyenkor érdemes szakember segítségét kérni, hiszen a pénzügyekben valamennyire jártasnak kell lenni annak, aki egy ilyen komoly döntés meghozatala előtt áll.

Megtakarítás 2018

Megtakarítás 2018

A pénzügyi szakemberek minden esetben felmérik a célokat és az ehhez legjobban illeszkedő megtakarítási lehetőséget ajánlják. Mindig csak azokat az ajánlatokat mutatják meg az érdeklődőknek, amely a céloknak legmegfelelőbb. Természetesen azonnal felmerül mindenkiben a kérdés, hogy vajon melyik a legjobb megtakarítási forma. A célok és a lehetőségek tisztázása után lehet csak az egyes termékek összehasonlítását elvégezni. Egy 25 éves férfi lakáscélú megtakarítása és egy 35-40 éves többgyermekes családapa nyugdíja vagy a gyermekek részére történő megtakarítási célja más és más terméket helyez előtérbe. Emellett nem elhanyagolható a pénzügyi lehetőség sem, amely szintén teljesen személytől függő.

 

Az összehasonlítást érdemes egy pontos helyzetfelméréssel kezdeni. A kiadásokat és a bevételeket szépen sorba kell venni és meg kell nézni, hogy havi szinten mekkora összeg áll rendelkezésünkre a megtakarításokra. Ha teljesen minimális az összeg, akkor érdemes a kiadások közül párat megszüntetni. Ilyen kiadás lehet például a sokszor feleslegesen megvásárolt televízió vagy mindig a legújabb hűtőgép, hiszen egy megtakarítás ennél sokkal fontosabbnak bizonyulhat. Ezeket a költségeket le kell faragni, vagy minimalizálni és máris meglesz a keretösszeg a megtakarításra. A nyaralások is súlyos kiadásokat rónak a családokra. Ilyenkor érdemes elgondolkodni azon, hogy pár évig milliós nagyságrendben nem kirándulunk el a tengerpartra, hanem válasszunk inkább, egy magyarországi szálláshelyet, nyaralási célpontot. Ha megvan a megtakarítás fedezete, akkor nézzük meg, hogy milyen célra szeretnénk a megtakarítást megkötni. Ki kell választani a megtakarítási formát. Amikor ezzel tisztában vagyunk, akkor már sokkal könnyebben hozzuk meg a végső döntésünket is.