Mennyire fontosak az ételek Olaszországban?

Olaszország a világ egyik leggazdagabb kultúrájának ad otthont. A reneszánsz korát megelőző hosszú történelemmel az olasz életmód egyik kiemelkedő vonása az étel. Az olaszok komolyan veszik ételeiket, és nagy hangsúlyt fektetnek arra, mit esznek, hogyan kell főzni és mikor kell elfogyasztani. Az átlagos olasz családi élet az ételek körül forog.

[wp_ad_camp_1]

Olaszország minden részét díszítő csodálatos épületek mellett az olasz életmódot a mediterrán konyha minősége gazdagítja. Olaszországban az étel több, mint egy eszköz, amely biztosítja a test számára az alapvető tápanyagokat az egészséges állapothoz és növekedéshez, annak ellenére, hogy az olívaolajban, zöldségekben, gabonafélékben, fűszerekben és gyógynövényekben gazdag mediterrán étrend az egészség nagy forrása. Az étel messze nem egy szokásos táplálékforrás az olaszok életében. Az olasz családszeretet az egyik oka annak, hogy az étel fontos az olasz mindennapi életben, mivel a nagycsaládos emberek általában együtt esznek nagy összejöveteleken, hogy megemlékezzenek az olaszországi ünnepekről, amely a katolikus egyház székhelye volt, és ahol a pápa él.

A különböző ünnepek különféle ételeket hoznak magukkal, hogy megünnepeljék őket, ilyen például az olasz fánk vagy a Zeppoles krémmel töltött arany sütemény, amelyet Szent József napjának ünneplésére fogyasztanak minden évben. Egy hagyományos olasz családban az anya felel az ételek elkészítéséért. Egy tipikus olasz étel olyan összetevőket tartalmaz, mint például az olívaolaj, tészta, sajt, pácolt hús, bab, szószok, pesto, olasz paradicsom, bruschetta és japenade stb. Függetlenül attól, hogy apróra vágott caprese salátát vagy karfiol- és fenyőmag-paccheri rigati-t főznek szardellával, az anyukák tradicionális alapanyagokkal főznek, amelyeket a család vagy a lakóhely több generációja is szívesen fogyaszt.